O-STA

Yahoojev letni pregled 2016: Najbolj iskane slavne osebnosti, najbolj popularne novice, glavni modni trendi in še več

Kaj imajo skupnega Donald, olimpijske igre, avtomobili brez voznika in sproščeni slog oblačenja?

ODGOVOR: Yahoojev petnajsti letni pregled

SUNNYVALE, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - Yahoo (YHOO) je danes objavil Letni pregled 2016. Že petnajstič zaporedoma Letni pregled ponuja natančen vpogled v to, kaj je med letom vznemirjalo srca in glave milijonov uporabnikov po svetu.

To pametno sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate na http://www.businesswire.com/news/home/20161206005574/en/

(Tabela: Business Wire)

Kaj se je zgodilo v letu 2016? Leto je prineslo olimpijske igre v Riu, nove spore in nepričakovane razhode med zvezdniki, sproščeni slog, ki je vzel primat oblikovalcem z modnih pist, Damn Daniel! in njegove bele štose...povrh vsega pa še neskončen volilni ciklus. Glede na interakcije z Yahoojem, Polyvorjem, Flickrjem in Tumblrerjem, se je svet ukvarjal z naslednjimi temami:

Vnovicah prevladovali volilna drama in svetovne grozote

Ne preseneča, da so bili najbol iskani ameriške predsedniške volitve 2016 in novoizvoljeni predsednik Donald Trump. Visoko na seznamu so bile tudi ženske, saj so šest od desetih mest zasedle Gwen Stefani, Jodie Sweetin, Megyn Kelly in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. Breaking the Internet je vzel primat Kim Kardashian-West, kar je omogočilo Khloe, da je prvič na Yahooju v popularnosti prehitela svojo sestro. Tudi večno popularna igrica Roblox, ki je na tržišču že skoraj desetletje, se je letos pojavila na seznamu najbolj iskanih.

Novice, ki so pritegnile največ pozornosti in si zagotovile največ ogledov na straneh Yahooja, odražajo letošnje politično dogajanje kot tudi tragedije in naravne nesreče, ki so se dogajale po svetu.

Najbolj iskano na YahoojuNajbolj iskane novice na Yahooju
1. Volitve 20161. Volilni dan
2. Donald Trump2. Smrt Pincea
3. Roblox3. Poboj v nočnem klubu Pulse
4. Gwen Stefani4. Smrtni napad v Istanbulu
5. olimpijske igre 20165. Orkan Matthew
6. Khloe Kardashian6. Streljanje policistov v Baton Rougeu
7. Megyn Kelly7. Lociranje ostankov letala EgyptAir
8. Jodie Sweetin8. Protesti proti Trumpu
9. Kim Kardashian-West9. E-pošta Clinotonve
10. Hillary Clinton10. Predsedniške debate

Sproščeni slog oblačenja, spori zvezdnikov in superheroji so nas odvračali od resničnega sveta

Svetovna skupnost modnih obsedencev na Polyvorju je bila priča, ko so športna oblačila, kot so športni copati Adidas Superstars in Nike Air Max Theas ter vojaške jakne, postale zakon in se spet povzpela med prvih 10 na lestvici. Elegantna oblačila pa niso ostala le na rdeči preprogi, saj so se na seznamu pojavile tudi obleka iz tila, obleka z ogrinjalcem in obleka iz 20-ih let. Če želite izvedeti več o Polyvorjevih najbolj popularnih modnih in lepotnih trenutkih v 2016 in kako jih nositi, obiščite http://blog.polyvore.com/.

Pustimo Brangelino. Letošnji najpomembnejši razhod prihaja iz sveta glasbe, saj sta se na Yahoojev seznam zvezdnikov uvrstili bivša in sedanja ženska Blakea Sheltona, Gwen Stefani in Miranda Lambert. Za njimi pa nič ne zaostajata Taylor Swift in Katy Perry ter bivša Justin Bieber in Selena Gomez, ki pričajo o tem, kako vznemirljivi so bili v letu 2016 spori med zvezdniki.

Najbolj iskana oblačila, ki jih moraš imeti, po izboru PolyvorjaNajbolj iskane zvezde po Yahooju
1. Športni copati Adidass Superstar1. Gwen Stefani
2. Športni copati Nike Air Max Thea2. Khloe Kardashian
3. Obleka iz tila3. Jodie Sweetin
4. Vojaška jakna4. Kim Kardashian-West
5. Obleka z ogrinjalcem5. Justin Bieber
6. Majica z golimi rameni6. Taylor Swift
7. Prozorne pete7. Katy Perry
8. Obleka iz 20-ih8. Miranda Lambert
9. Kopalke z zaprtim vratom9. Selena Gomez
10. Plašček iz umetnega krzna10. Gigi Hadid

V letu 2016 sta svet zapustila dva revolucionarja glasbene industrije David Bowie in Prince, ki sta se se uvrstila na naš seznam top glasbenikov, in sicer na prvo in tretje mesto. Potem ko je po treh letih izšel njun prvi album sta se na seznam uvrstili tudi Britney Spears and Lady Gaga. Vendar pa noben glasbeni seznam ne bi bil popoln brez Queen Bey, ki je zaključila Yahoojev seznam desetih top glasbenikov leta.

Seveda pa so ljubitelji filma potrebovali superheroja, da so se prebili skozi leto 2016; X-Men, Batman, Superman in Captain America so zavzeli tako kinodvorane kot seznam top filmov. Druge uspešnice na seznamu so še znanstvena fantastika Ghostbusters in Suicide Squad.

Najbolj iskani glasbeniki na Yahoo MusicNajbolj iskani filmi na Yahoo Movies
1. David Bowie1. X-Men: Apocalypse
2. Taylor Swift2. Batman v. Superman
3. Prince3. Ghostbusters
4. Kanye West4. Rogue One: A Star Wars Story
5. Tim McGraw5. Suicide Squad
6. Lady Gaga6. Captain America: Civil War
7. Britney Spears7. Alice Through the Looking Glass
8. Randy Travis8. Jason Bourne
9. Trent Harmon9. Deadpool
10. Beyonce10. The Magnificent Seven

Olimpijske igre prevzele svet športa

Za športne zvezde je bilo leto polno dogajanja. Olimpijske novice so zasedle prva mesta, vključno s staro in napačno razumljeno fotografijo telovadca Shawna Johnsona, neodobravanje Hope Solo na olimpijskem stadionu in obisk ameriške košarkaške ekipe v brazilskem bordelu. Tudi smrt legende boksa Mohameda Alija in mladega igralca baseballa Joseja Fernandeza se je uvrstila na seznam športnih dogodkov.

Najbolj iskane športne zgodbe na Yahoo Sports
1. Shawn Johnson razloži legendarno olimpijsko fotko
2. Napad na judoista Dirka Van Tichelta med proslavljanjem medalje
3. Nesreča s čolnom in smrt Joseja Fernandeza
4. Olimpijska množica izžvižga Hope Solo
5. Smrt žene Yangervisa Solarteja, igralca baseball ekipe Padres
6. Michael Jordan govori o streljanju policistov
7. Ameriška košarkaška ekipa obišče bordel v Riu
8. Smrt Mohameda Alija
9. Kevin Durant se pridruži ekipi Warriors
10. Veliki poraz Ronde Rousey

Najbolj zanimive blagovne znamke? Prevladovale so tehnološke inovacije

Močno pričakovana predstavitev Appleovih pametnih telefonov iPhone 7 in 7 Plus je bila med glavnimi letošnjimi dogodki na Yahoo Finance. Tehnološka industrija, ki se nenehno razvija, je skozi celo leto doživljala pretrese, kontroverznosti in inovacije, zaradi česar so Facebook, Twitter, Amazon, Tesla in Alibaba prišli na letošnji seznam najbolj vročih družb.

Top družbe na Yahoo Finance
1. Apple
2. Facebook
3. Twitter
4. Bank of America
5. Amazon
6. Tesla
7. Alibaba
8. Valeant Pharmaceuticals
9. Ford
10. Wells Fargo

Top fotografi, ki so ujeli svet okrog nas

Top 25 fotografij na Flickrju v 2016 je bilo skrbno izbranih izmed na tisoče naloženih fotografij na osnovi dejavnika angažiranosti in skupnosti. Letošnji vodilni izkazujejo čast fotografovemu občuteku za lepoto, pa naj bo to v oddaljeni naravi kot na fotografiji št.1, ki je bila posneta v laguni Aveiro na Portugalskem ali v urbanih centrih kot na fotografiji št.9, posneti v Luksemburški palači v Franciji.

Memi ... vezi ... feni ...Kaj? Tumblrjeve vodilne skupnosti leta 2016

Identiteta je bila v letu 2016 glavna tema v skupnosti na Tumblrju. Zato ne preseneča, da je Tag Yourself - množica simpatičnih popkulturnih referenc, ki je vzpodbudila uporabnike, da izberejo meme, s katertim se najbolj poistovetijo - prišla na vrh Top Meme of 2016. Feminizem je bil najbolj debatirana družbena tema. Če želite izvedeti več o Tumblrjevih najbolj popularnih fen-skupnostnih trendih v 2016, obiščite tumblr.com/2016.

Kaj mislite o Yahoojevem letnem pregledu? Sporočite nam na socialnih medijih s hashtagom #Yahoo2016inReview.

O metodologiji Yahoojevega letnega pregleda

Za pripravo Yahoojevega letnega pregleda so naši uredniki analizirali povpraševanja v Yahoo Searchu in bralstvo na Yahoo Media na osnovi več faktorjev, kot so absolutno število in rast v primerjavi s prejšnjimi obdobji. Na osnovi tega so ugotovili, katere teme in trendi je naplavilo na vrh. Posamezniki, njihova povpraševanja v iskalniku in bralci člankov ostanejo vedno anonimni. Najbolj iskani zadetki predstavljajo iskanja, ki so dosegla največje številke. Najbolj iskani naslovi predstavljajo članke in zgodbe, ki so imele največ bralcev.

O Yahooju

Yahoo je vodič pri odkrivanju digitalnih informacij, ki informira, povezuje in zabava prek svojega iskalnika, komunikacije in digitalnih vsebin. Yahoo z ustvarjanjem visoko personaliziranih izkušenj uporabnikom pomaga odkrivati informacije po svetu, ki so jim najbolj pomembne - na mobilnih napravah ali namiznem računalniku. Yahoo povezuje oglaševalce s ciljnimi javnostmi prek vitke oglaševalske tehnologije, ki združuje moč Yahoojevih podatkov, vsebin in tehnologije. Yahoo ima sedež v Sunnyvaleu v ameriški zvezni državi Kalifornija, pisarne pa po celotni Ameriki, Aziji in pacifiških državah, v Evropi, Bližnjem vzhodu in Afriki. Za več informacij obiščite novinarsko sobo (pressroom.yahoo.net) ali službeni blog (yahoo.tumblr.com).

Za ogled originalnega sporočila pojdite na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20161206005574/en/

Kontakti

Yahoo
Kym Lino, 518-669-2017
klino@yahoo-inc.com

Vir: Yahoo