O-STA

Evropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture

Prihajajo evropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture!

Vlada RS je podprla javni razpis "Podpora novim kariernim perspektivam v letih 2017-2021". Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa znaša 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad (ESS) pa bo prispeval 80 odstotkov oziroma 1,6 milijona evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Predmet javnega razpisa, ki ga bo objavilo Ministrstvo za kulturo, je sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture.

Evropska sredstva za sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture: za koga?

Brezposelne osebe, ki bodo v trenutku vključitve v projekt zaposlitve stare do vključno 29 let, bodo pod strokovnim vodstvom mentorja opravljale naloge in pridobivale znanja, veščine, spretnosti in delovne izkušnje na določenem delovnem mestu. S tem se jim bodo povečale zaposlitvene možnosti za opravljanje teh ali podobnih del.

Prijavitelji (upravičenci) so lahko javni zavodi s področja kulture, vključitev posamezne osebe iz ciljne skupine pa bo trajala najmanj dvanajst mesecev v obsegu zaposlitve za polni delovni čas (glede na potrebe upravičenca). Javni razpis na ta način prispeva k vzpostavitvi spodbudnejšega delovnega okolja na področju kulture in k povečanju deleža zaposlenih od vključenih mladih v ukrepe na trgu dela.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Fizična oseba, ki opravlja dejavnost: predstavitev pogojev za štiri dejavnosti

Kdaj uveljavljanje delne oprostitve plačila prispevkov?

Fizična oseba z dejavnostjo: kulturniki in pravica za plačilo prispevkov

Vir: EU Skladi

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Finance Gospodarstvo Javni razpisi Kadri Podjetništvo Ustanovitev s.p.

Oznake Avtorski članki evropska sredstva javni zavod KULTURA mladi in zaposlovanje mladi kulturniki s.p. samostojni kulturnik sofinanciranje sofinanciranje zaposlitev v javnih zavodih na področju kulture zaposlovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2016/12/28/evropska-sredstva-za-nove-karierne-perspektive/