O-STA

Danes v veljavo stopila novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih

Monika Kern

03 Jan 2017

0 Komentarjev

Danes je v veljavo stopila novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih, ki ukinja zaznambe na nepremičninah in vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru lastnine nepremičnine v vrednosti do 120.000 evrov.

Spomnimo, 1. februarja 2017 se bo začelo izvajanje nove zakonodaje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Predlog ukinja zaznambe na nepremičninah in ukinja vračilo prejete pomoči za prejemnike varstvenega dodatka in denarne socialne pomoči v primeru, ko ima posameznik oz. družina v lasti stanovanje ali stanovanjsko hišo v vrednosti do 120.000 evrov, pišejo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDS). Več o tem si lahko preberete v Novela ukinja vračilo prejete pomoči prejemnikov varstvenega dodatka

Varstveni dodatek je namenjen posameznikom in družinam, ki si materialne varnosti ne morejo zagotoviti zaradi okoliščin, na katere sami ne morejo vplivati.

Spomnimo, pisali smo tudi o tem, kolikšna je najnižja in najvišja višina denarnega nadomestila za brezposelnost, preberite pa si tudi o tem, da bi se v primeru odobritve koncepta univerzalnega temeljnega dohodka (UTD) v Sloveniji socialni transferi celo ukinili.

Prijava na brezplačno izobraževanje
Vabljeni na izbrane delavnice in predavanja, na podlagi katerih bo vaše poslovanje lažje steklo:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetništvo Zakonodaja

Oznake Avtorski članki lastnina novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih socialno varstveni dodatek varstveni dodatek zaznamba na nepremičnino

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/03/danes-v-veljavo-stopila-novela-zakona-o-socialno-varstvenih-prejemkih/