O-STA

Prvi predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost do 10. februarja

Od letos velja, da bo Finančna uprava RS (Furs) sestavila januarski (in vse nadaljnje) predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost (POPSV) in ga zavezancem (samozaposlenim in družbenikom) odložila v sistem eDavki do petka, 10. februarja 2017 (oziroma do vsakega 10. dne v mesecu).

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Jelkin dežnik je lahko balon, vaš hobi pa vaš novi vir zaslužka!

Več informacij

Če podatki v obračunu POPSV ne bodo pravilni oziroma popolni, ali če POPSV ni bil odložen, mora zavezanec v sistem eDavki sam predložiti OPSVL/Z obrazec, in sicer najpozneje do srede, 15. februarja 2017, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pravice, kot so bolniški stalež, morate posredovati sami!

Zavezanec mora sam v OPSVL/Z posredovati tudi morebitne spremembe osnov zaradi uveljavljanja določenih pravic (bolniški stalež, starševski dopust, ...) ali če se odloči za spremembo (povišanje, znižanje) zavarovalne osnove.

Če boste OPSVL/Z oddali sami, kljub temu, da bo Furs za vaš že sestavil POPSV, bo za vas veljal obrazec, ki ste ga oddali sami. Še vedno pa velja tudi, da obrazec lahko popravljate, kot določa Zakon o davčnem postopku (ZDavP-2).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Socialni prispevki so?

Socialni prispevki so: prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (PIZ; višina zneska je odvisna od tega, če imate podjetje odprto prvič in kako dolgo je odprto - več o tem preberite v Ponovno odprtje s. p.: kadarkoli, a brez ugodnosti), prispevek za zdravstveno zavarovanje (125,56 evra mesečno) ter prispevek za starševsko varstvo in prispevek za zaposlovanje (oba po 1,74 evra mesečno) (zneski, veljavni za december 2016).

Registracija s. p. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Prispevki za socialno varnost pa morajo biti plačani, po novem, do 20. v mesecu, torej v prvem primeru do 20. februarja 2017. Jaunuar 2017 je prinesel novost za plačevanje prispevkov samozaposlenim osebam, in sicer je ta rok za pet dni daljši.

Več podrobnosti: Plačevanje prispevkov za socialno varnost za zavarovance - samozaposlene osebe

Prijava na brezplačno izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Gospodarstvo Podjetništvo Računovodstvo Zakonodaja

Oznake Avtorski članki FURS januar 2017 obračun prispevkov oddaja prispevkov predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost predračun prispevki za socialno varnost s.p. samozaposlene osebe

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/01/27/predizpolnjen-obracun-prispevkov-za-socialno-varnost-do-10-februarja/