O-STA

Prevoz in prenočevanje na službenem potovanju:

Veste, koliko dobite za prenočevanje na službenem potovanju?

Potni nalogi

Že znate pravilno izpolniti potni nalog?

Več informacij

Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja določa povračilo stroškov za prevoz in prenočevanje na službenem potovanju.

Od 1. avgusta 2008 velja povračilo stroška za službeno potovanje do višine 0,37 evra za polni kilometer, povračilo stroška prevoza na delo pa do višine 0,18 evra za polni kilometer.

Prijava na izobraževanje Potni nalogi

Prenočevanje na službenem potovanju

Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo, če je dokumentirano s potnim nalogom in z računi.

  • Za strošek prenočevanja in zajtrka na službenem potovanju v Sloveniji nad 8 do 12 ur se znesek dnevnice zmanjša za 15 odstotkov (9,08 evra),
  • za strošek prenočevanja in zajtrka na službenem potovanju v Sloveniji nad 12 do 24 ur se znesek dnevnice zmanjša za 10 odstotkov (19,25 evra).
  • Za strošek prenočevanja in zajtrka na službenem potovanju v tujini smo primere za Avstrijo, Nemčijo, Hrvaško, Italijo in Madžarsko pisali v Dnevnice za službeno potovanje v Sloveniji in v tujini.

Višine dnevnic si lahko izračunate tudi s pomočjo Datinega kalkulatorja!

Informativni izračun dnevnice 2017

Višine dnevnic: Slovenija

Višine dnevnic glede na čas službenega potovanja so naslednje:

Prijava na izobraževanje Potni nalogi

Prevoz na službenem potovanju

V davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja se povračilo stroškov prevoza na službenem potovanju ne všteva do višine dejanskih stroškov za prevoz:

  • z javnimi prevoznimi sredstvi,
  • z osebnim avtomobilom ali kombiniranim vozilom v komercialne namene,
  • za najem osebnega avtomobila.

Za povračilo stroškov prevoza na službenem potovanju se šteje tudi povračilo stroškov za takse (letališke takse, peronske karte in podobno), povračilo stroškov za gorivo, če se uporablja službeno vozilo, cestnine in parkirnine ter povračilo stroškov za prevoz in prenos stvari oziroma prtljage.

Prijava na izobraževanje Potni nalogi

Če za namene službene poti uporabljate lastno prevozno sredstvo, povračilo stroška znaša do 0,37 evra za vsak prevožen kilometer.

Povračilo stroškov prevoza na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo, če je dokumentirano s potnim nalogom in z računi. Iz potnega naloga mora biti razvidna odobritev delodajalca za posamezno vrsto prevoza.

Pisali smo že o tem, kako pravilno izpolniti potni nalog, da ga boste znali pravilno izpolniti tudi sami, pa v ta namen organiziramo tudi izobraževanje!

Prijava na izobraževanje Potni nalogi

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorije Davki Finance Podjetništvo Zakonodaja

Oznake Avtorski članki dnevnica kilometrina Kilometrina 2017 potni nalog prenočevanje na službenem potovanju Prevoz na delo službeno potovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/02/01/prevoz-in-prenocevanje-na-sluzbenem-potovanju/