O-STA

Občina Kamnik praznuje - program prireditev 2017

Občino Kamnik v mesecu marcu še posebej druži spomin na rojstvo kamniškega rojaka, generala in pesnika, osvoboditelja severovzhodne Slovenije, Rudolfa Maistra - Vojanova. Bliža se najpomembnejši dan naše lokalne skupnosti, praznik Občine Kamnik, čas, ko občanke in občani enotno in nedeljivo slavimo odločnost ponosnega vojaka.

Imenovati se Maistrovo mesto je velika čast in privilegij, hkrati pa nalaga nam, ki danes odločamo o dogajanju v občini, in Vam, ki v njej aktivno sodelujete, veliko odgovornost, ki se je moramo zavedati vsak dan znova.

Tudi letošnje leto bomo s pestrim programom prireditev počastili občinski praznik in s ponosom gojili zgodovinski spomin na pokončnega moža, Rudolfa Maistra, Slovenca, ki ni samo razmišljal, ampak kalil idejo slovenstva kot državnik in strateg, pa tudi kot odličen pesnik, ljubitelj knjig in slikar.

Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj Občine Kamnik bo v sredo, 29. marca 2017, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik. Promenadnemu koncertu Mestne godbe Kamnik boste lahko prisluhnili ob 16.30 na Glavnem trgu, ob 17. uri pa bo potekala proslava s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote in Orkestra Slovenske vojske.

Pester program s preko 30 prireditvami v sklopu praznika Občine Kamnik s podrobnejšim opisom posameznega dogodka, si lahko pogledate na povezavi: http://www.kamnik.si/novice/OBCINA-KAMNIK-PRAZNUJE---PROGRAM-PRIREDITEV-2017-01-03-2017.

Praznik naše občine je priložnost, da pregledamo dogajanje v njej, zato bom še posebej vesel Vašega obiska na slovesnostih in prireditvah.

Marjan Šarec
župan Občine Kamnik