O-STA

Ugasnite luči - Ura za Zemljo tudi v občini Kamnik

Tudi Občini Kamnik je mar za podnebne spremembe, ki seveda vplivajo na življenje naših občank in občanov, zato smo letos pristopili k projektu "Ura za Zemljo". Luči za naš planet, luč za občino Kamnik, bomo ugasnili v soboto, 25. marca 2017, od 20.30 do 21.30, in sicer:

  • NA OBMOČJU ŽAL, TOREJ POKOPALIŠČA, IN NA OBMOČJU ZAPRIC OZIROMA MUZEJSKE POTI SKUPAJ Z GRADOM ZAPRICE.

Earth Hour ali Ura za Zemljo je največji svetovni okoljski dogodek. Posameznike, podjetja, vlade in skupnosti Svetovna organizacija za zaščito narave (v nadaljevanju: WWF) povabi, da za eno uro ugasnejo luči in razmislijo o ukrepih potrebnih za preprečevanje podnebnih sprememb. V Guinnessovi knjigi rekordov je omenjeni projekt naveden kot največja svetovna prostovoljna akcija, število sodelujočih pa se vsako leto veča. Skupaj z mnogimi lokalnimi partnerji se skozi različne projekte ohranjanja biotska raznovrstnost planeta ter ozavešča o podnebnih spremembah, prekomerni porabi virov in okoljskih problemih po vsem svetu.

Letos organizatorji obeležujejo deseto ugašanje luči od prve Ure za Zemljo v letu 2007 in v WWF so prepričani, da se bo akciji pridružilo še več držav, mest in podjetij. Lani je sodelovalo kar 178 držav in preko 7000 mest. V Sloveniji, ki pri projektu sodeluje že deveto leto, je v lanskem letu z ugašanjem dekorativne razsvetljave svojih najpomembnejših znamenitosti, javne razsvetljave številnih ulic in trgov, sodelovalo kar 27 občin in mest, letos pa se, kot rečeno, temu pridružuje tudi Občina Kamnik.

Dodatne informacije, še več zgodb in člankov o ekipah, ki uporabljajo Earth Hour za osvetlitev podnebnih ukrepov, si lahko preberete na spletni strani www.earthhour.org.

ENA URA, KI JO PREŽIVIMO V TEMI, NAJ SLUŽI KOT OPOMIN, DA MORAMO ZAGOTOVITI TRAJNOSTNO PRIHODNOST NAŠEGA PLANETA! TRAJNOSTNO PRIHODNOST NAŠE OBČINE KAMNIK!