O-STA

Evropski okoljski znak za turistične nastanitve

Ponudniki turističnih nastanitev lahko pridobijo nepovratna sredstva za potek pridobitve mednarodnih okoljskih znakov, med katerimi je tudi evropski okoljski znak. Okvirna višina sredstev, ki so na razpolago, znaša 98.000 evrov. Upravičenci jih bodo lahko pol koristili letos, drugo polovico pa prihodnje leto.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kako uspeti na razpisih za evropska sredstva?

Več informacij

Razpis, ki spodbuja uvajanje in implementacijo okoljskih znakov za turistične nastanitve je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo v Uradnem listu. Nanj se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, društva in drugi subjekti javnega ter zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in doslej niso bili prejemniki sredstev ministrstva za namen uvedbe istega okoljskega znaka za turistične nastanitve, piše STA.

Upravičenci lahko kandidirajo za Znak za okolje EU (evropski okoljski znak) ter znake Bio Hotels, Green Globe, Green Key, Travelife, EMAS in Ecocamping. Izberejo pa lahko kandidaturo za največ dva znaka hkrati. Višina sofinanciranja za posamezen objekt lahko dosega največ 7000 evrov.

Imate težave s prijavo na razpis? Pri tem vam lahko pomagajo Datini strokovnjaki za razpise. Kaj je pomembno pri pisanju prijave in kje najti razpise, ki ustrezajo vašemu podjetju, boste izvedeli tudi na našem brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Prijava na izobraževanje

Razpis bo odprt do porabe sredstev oziroma najkasneje do 31. decembra 2018. Prvo odpiranje prispelih vlog bo 30. maja letos, drugo pa 3. julija. V letu 2018 bo prvo odpiranje vlog 16. januarja in drugo 10. aprila.

Evropski okoljski znak

Znak za okolje Evropske unije (Ecolabel flower oziroma okoljska marjetica) je instrument zagotavljanja varstva okolja. Je prostovoljen in osnovan na tržni osnovi. Evropski okoljski znak odlikuje proizvode oziroma storitve, ki zadovoljujejo visoke okoljske standarde ter visoka merila glede uporabnosti. Za pridobitelja evropski okoljski znak pomeni dodano vrednost in konkurenčno prednost na rastočem trgu blaga in storitev.

Prijava na izobraževanje

Evropski okoljski znak je Evropska unija uvedla že leta 1992. Njegovega pridobitelja pa znak zavezuje k trajni strategiji varovanja okolja v celotnem življenjskem obdobju proizvodov oziroma storitev, ki jih ponuja tržišču.

Morda vas zanima tudi, kateri so ostali aktualni razpisi.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo javni razpisi podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki evropska sredstva evropski okoljski znak javni razpis

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/04/18/evropski-okoljski-znak/