O-STA

Iščete zaposlitev? Odločite se za podjetništvo!

Iz podatkov Zvoda RS za zaposlovanje lahko sklepamo, da si 95.189 oseb, ki so bile ob koncu marca registrirane kot brezposelne, želi najti zaposlitev. Število brezposelnih se je sicer v primerjavi s februarjem zmanjšalo za nekaj več kot 6 odstotkov, v primerjavi z marcem 2016 pa je bila brezposelnost letošnjega marca manjša za 15.037 oseb oziroma za dobrih 13 odstotkov. Kljub temu, da je brezposelnosti manj, je oseb, ki iščejo zaposlitev še veliko. Med njimi so tudi tisti, ki delo imajo, a bi obstoječo zaposlitev radi zamenjali.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Iščete zaposlitev, a ne najdete nič primernega za vas? Samozaposlitev je rešitev!

Več informacij

Najti zaposlitev ni lahka naloga in sam proces iskanja je pogosto dolgotrajen. Lahko se konča uspešno, s službo, ki vam zagotavlja finančno varnost in vam je obenem v veselje. Mnogi pa so se v procesu iskanja zaposlitve primorani zadovoljiti s službo, ki jih ne osrečuje. Tisti iskalci zaposlitve, ki nikakor ne najdejo sebi primernega delovnega mesta, se zato slej ko prej začnejo ozirati po alternativnih možnostih, ki jih imajo v življenju. Ena od njih je tudi lastno podjetje.

Prijava na izobraževanje

Podjetništvo ponuja več svobode

Ustanovitev podjetja, pa naj bo to s. p. ali d. o. o., je relativno preprosta. Zadevo lahko hitro opravite na katerikoli točki VEM v Sloveniji, tudi na Dati, ali pa prek spletnega portala eVEM. Veliko bolj kot sama registracija podjetja pa je pomemben predhodni razmislek o tem, kaj v svojem podjetju želite početi in kako boste to počeli. Brezplačni seminar Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo je namenjen prav temu - iskanju poslovnih idej in priložnosti, ki se skrivajo v vsakdanjih stvareh, v vaših hobijih oziroma vaših drugih interesih. Ali veste, da vam lahko vaš hobi prinese dober zaslužek?

Prijava na izobraževanje

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Kakšno je delo podjetnika?

Podjetnik je na začetku poslovanja pogosto za vse sam. Odvisno od dejavnosti, ki jo opravlja v podjetju, ima vlogo komercialista, ki pridobiva posel. Je marketinški človek, ki skrbi za promocijo svojega podjetja, je tajnica, ki komunicira s strankami in ureja administrativne zadeve, je izterjevalec plačil in je manager manjše družbe. Podjetnik je odgovoren za celotno poslovanje podjetja, tudi za zaposlitev novih sodelavcev. Njegov delavnik se ne konča ob 16. uri, ampak o podjetju, strankah priložnostih, aktivnostih, razmišlja 24 ur na dan. Poskrbeti mora za finančno plat poslovanja. Podjetništvo je način življenja.

Samozaposlitev morda res prinaša neurejen delovnik, a ima tudi svoje prednosti. Podjetniku nudi možnost, da sam upravlja s svojim časom in denarjem. Če si želite kariernih izzivov, svobodnega dela in višjih prihodkov, razmislite o samozaposlitvi. Kakšne so njene ostale prednosti in slabosti, vam razložimo na brezplačnem seminarju Prednosti in slabosti samozaposlitve.

Neuspešno iščete zaposlitev?

Če ste že obupali nad iskanjem zaposlitve ali pa vam vaša trenutna zaposlitev ne prinaša osebnega zadovoljstva, razmislite o lastni podjetniški poti.

Na Dati vam ob tem ponujamo veliko možnosti, da pridobite ustrezno znanje in potrebne informacije. Zato ne spreglejte ponudbe naših izobraževanj, delavnic in svetovanj.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki podjetništvo ustanovitev podjetja zaposlitev

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/04/20/iscete-zaposlitev-podjetnistvo/