O-STA

V ZL-DSD nasprotujemo napotitvi naših vojakov na rusko mejo

Združena levica-Demokratična stranka dela (ZL-DSD) nasprotuje napotitvi naših vojakov na rusko mejo. Že vključenost naše države v družbo tistih, ki po ameriškem diktatu sodelujejo pri gospodarski blokadi Ruske federacije, nam ni v prid in povzroča veliko gospodarsko škodo, tega primanjkljaja pa s trgovino z ZDA ne moremo nadomestiti. Dolgoročna podpora ameriškim interesom pomeni nenehno izčrpavanje našega gospodarstva na eni in pomoč pri razpihovanju hladne vojne med velesilama na drugi strani.

Množična podpora vstopanju Slovenije v NATO je temeljila na obljubah, da nas bo to stalo od 1,5 do treh milijonov evrov. Resnica pa je, da nas sodelovanje v tej "organizaciji" vsako leto stane nad 40 milijonov, kar pomeni, da so ljudstvo v vstop prepričali z lažmi in zgodbami o možnih koristih za Slovenijo, v resnici pa nam slepo sledenje vsiljeni politiki delitve sveta in ljudi povzroča le stroške in gospodarsko škodo.

Če vrhovni poveljnik slovenske vojske ne ve ali ne razume, zakaj jo imamo, naj odstopi svoj položaj odgovorni osebi, ki bo sledila interesom ljudstva ne pa narcisoidni ambiciji in sli po funkciji, ki je ni sposoben opravljati.