O-STA

Šardžina nagrada za begunce v vrednosti 100.000 dolarjev kot priznanje jemenski humanitarni fundaciji

ŠARDŽA, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Jemenska Fundacija za trajnostni razvoj (SDF) je prejela nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev za svoje človekoljubne dejavnosti, usmerjene v reševanje življenj in ohranjanje človeškega dostojanstva. Fundacija v enem izmed nestabilnih konfliktnih območij na Bližnjem vzhodu prebivalstvu nudi vodo, hrano in zatočišče, hkrati pa izvaja tudi izobraževalne in integracijske programe ter programe čiščenja min.

Ta pametna izjava za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Izvirna različica je na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20170503005543/en/

Prva mednarodna nagrada Šardže za podporo in zastopanje beguncev je bila podeljena na pobudo Šardže, emirata v Združenih arabskih emiratih. Podeljujeta jo emiratova Fundacija velikega srca, globalna dobrodelna organizacija, ki se zavzema za pravice beguncev in drugih pomoči potrebnih oseb po vsem svetu, in Visoki komisariat Združenih narodov za begunce.

Kljub vsakodnevni izpostavljenosti nenehni nevarnosti in težkim pogojem dela je SDF, ki jo je leta 2003 ustanovila majhna skupina prostovoljcev, uspela uveljaviti širok nabor skupnostnih in človekoljubnih projektov na najhuje prizadetih območjih, kar je predvsem na podeželju pripomoglo k boljši zaščiti civilnega prebivalstva.

Nagrada je mišljena kot priznanje vsem tistim, ki nudijo človekoljubno pomoč vsem beguncem in razseljenim v Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Častni pokrovitelji so njegova visokost šejk Sultan bin Mohamed al Kasimi, vladar Šardže in član vrhovnega sveta, njegova žena, njena visokost šejka Džavaher bint Mohamed al Kasimi, ki tudi predseduje Fundaciji velikega srca, ter ugledni zagovorniki begunskih otrok pri Visokem komisariatu Združenih narodov za begunce.

Njena visokost šejka Džavaher bint Mohamed al Kasimi je dejala: "Pobude naše fundacije so dober zgled za številne organizacije in gibanja v regiji pri pomoči ranljivim, bolnim in brezdomcem. Ključnega pomena je, da izrečemo priznanje in tudi nagradimo tiste, ki toliko svojega časa in dela posvečajo tem plemenitim ciljem."

"Ti dosežki so prepotrebno opozorilo, da je svet v osnovi dober in da so ljudje dobri, mednarodna nagrada Šardže za podporo in zastopanje beguncev pa je znak spoštovanja in priznanja vsem tistim, ki beguncem po vsem svetu nudijo življenjsko pomembno pomoč."

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170503005543/en/

Kontakti

National Network Communications

Fadia Daouk, 052 617 2111

f.daouk@nncpr.com

Vir: Šardža