O-STA

Državljani za Evropo - 1. srečanje projektov Evropa za državljane v Sloveniji

V torek, 16. maja 2017, bo v Narodnem muzeju Slovenije (Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana) od 10.00 do 12.00 ure potekal vodeni pogovor "Državljani za Evropo".

Na dogodku se bodo prvič srečale vse organizacije iz Slovenije, ki so sodelovale v programu Evropa za državljane od leta 2014 do sedaj. V neformalnem okolju si bodo udeleženci izmenjali znanje, ideje, izkušnje in krepili medsebojno povezovanje, predvsem pa bi želeli, da svoje izkušnje delijo in s tem bogatijo sebe in druge. Predstavljena bo tudi statistika sodelovanja in uspešnosti prijav slovenskih organizacij. Dogodek bomo zaključili v sproščenem vzdušju ob prigrizku.

Srečanje bo tudi odlična priložnost za organizacije, ki se šele zanimajo za program EZD. Na dogodku bodo lahko iz "prve roke" izkušenih prijaviteljev izvedeli konkretne informacije in napotke.

Ena od sodelujočih organizacij je zapisala: "Program Evropa za državljane je vplival na udeležence in sodelujoče organizacije v smislu vzpostavitve razumevanja in sodelovanja med državljani Evropske unije, povezovanju ljudi iz različnih lokalnih skupnosti z namenom izmenjave izkušenj, mnenj in vrednot."

Večina organizacij, ki je sodelovala v programu, sicer poroča o dobrem in dolgoročnem učinku sodelovanja v programu na organizacijo in udeležence. Izpostavili so tudi aktivno vključevanje lokalne skupnosti, medgeneracijsko sodelovanje in dolgoročno povezovanje in sodelovanje.