O-STA

Podeljene so nacionalne nagrade na področju mednarodnega sodelovanja

Nagrajenci 2019

Včeraj, v poznih popoldanskih urah, sta direktorica CMEPIUS-a, dr. Alenka Flander, in državna sekretarka Martina Vuk iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, podelili nacionalna priznanja za najboljše zgodbe mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+ - jabolka kakovosti. Poleg jabolk so bile nagrajene tudi odlične zgodbe programa eTwinning, projekti mednarodnega spletnega sodelovanja na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol - zlati kabli.

Namen nagrad je tudi širši javnost predstaviti učinke dobrih praks razvoja in načinov mednarodnega sodelovanja na izobraževalce, institucije in izobraževalni sistem na nacionalnem ali mednarodnem nivoju.

Nagrado JABOLKO KAKOVOSTI so prejeli:

· področje šolskega izobraževanja: Gimnazija Celje - Center

· področje poklicnega in strokovnega izobraževanja: Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna

· področje visokošolskega izobraževanja: DOBA Fakulteta

· področje izobraževanja odraslih: Ljudska univerza Ormož.

Nagrado ZLATI KABEL so prejeli: Vrtec Jelka, Osnovna šola Gradec, Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava, Gimnazija Ravne na Koroškem in skupinski projekt Gib na Kubik vrtcev Mavrica Brežice, Kolezija in Viški gaj.

S svojo pripravljenostjo biti kreativen, vsi sodelujoči pišejo in sestavljajo čudovite zgodbe, premikajo meje in učijo učence, razvijajo in spodbujajo sodelavce ter širšo strokovno k stalnemu strokovnemu razvoju in nadgradnji obstoječega. Zgodb o uspehu v mednarodnih projektih je veliko, vse so navdihujoče in imajo neprecenljivo komponento: izkušnje, tako osebne kot strokovne.

Nad številnimi programi in pobudami mednarodnega sodelovanja bdi Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja CMEPIUS. S svojimi aktivnostmi vpliva na vzgojitelje, učence, učitelje, strokovno osebje, študente, profesorje, na znanstveno sodelovanje in razvojno usmeritev izobraževalnih institucij po celi vertikali, od vrtca do univerze.