O-STA

Za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini še milijon evrov

Javna agencija SPIRIT je objavila še en razpis za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini. Na voljo je milijon evrov, s katerimi namerava agencija letos podpreti do 113 podjetij, od tega 77 v vzhodni in 36 v zahodni kohezijski regiji.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Bi radi pridobili sredstva za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini?

Več informacij

Cilj javnega razpisa je podpreti slovenska podjetja pri individualnem nastopu na mednarodnem sejmu v tujini v letu 2017.

Prijava na izobraževanje

Komu je namenjen razpis za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini?

Razpis za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki želijo svoje poslovanje diverzificirati na tuje trge oziroma širiti obstoječe dejavnosti na tujih trgih. Podjetja bodo na ta način lažje predstavila svoje izdelke in storitve tuji poslovni javnosti in povečala možnosti sodelovanja s tujimi partnerji.

Predvidoma bo letos koriščenih 700.000, prihodnje leto pa 300.000 evrov, piše v razpisu. Rok za oddajo vlog je 13. junij.

Obdobje upravičenih aktivnosti, ki so podlaga za povračilo stroškov, je od oddaje vloge do konca leta. Sejemski nastopi, ki bi se fizično zaključili pred 1. junijem oziroma pred oddajo vloge, niso upravičeni do sofinanciranja, navajajo na SPIRIT-u. Zahtevek za izplačilo je potrebno poslati v 30 dneh po opravljenem sejemskem nastopu oziroma najkasneje do 31. januarja 2018.

Dodatne informacije v zvezi s pripravo prijav in pojasnila k razpisni dokumentaciji so prijaviteljem dosegljive na podlagi pisnega zaprosila, posredovanega na elektronski naslov sejmi@spiritslovenia.si.

Pri pripravi razpisne dokumentacije vam pomagamo tudi na Dati. Pomagamo vam napisati poslovni načrt in vam svetujemo pri prijavi na razpise. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530. Lahko pa se udeležite tudi brezplačnega seminarja o pridobivanju evropskih sredstev.

Prijava na izobraževanje

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je nedavno v sodelovanju s SPIRIT-om že objavilo javni razpis za sofinanciranje sejemskih nastopov v tujini, ki so bili oziroma bodo izvedeni v obdobju od januarja do konca maja. Več o razpisu preberite v prispevku Sofinanciranje udeležbe podjetij na mednarodnih sejmih.

Prijava na izobraževanje

Kategorijefinance javni razpisi podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki javni razpis podjetništvo

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/14/za-sofinanciranje-sejemskih-nastopov-v-tujini-se-milijon-evrov/