O-STA

Prijava na razpise EU: Kaj morate vedeti?

Javna agencija SPIRIT Slovenija je nedavno objavila dva javna razpisa za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2017. Eden se financira iz proračunskih sredstev Republike Slovenije in omogoča sofinanciranje že opravljenih sejemskih nastopov. Drugi pa je vezan na koriščenje evropskih sredstev in je namenjen sofinanciranju še neizvedenih sejemskih nastopov. Na SPIRIT-u ob tem opozarjajo, da je prijava na razpise EU zahtevnejša. Zato vam pri pripravi razpisne dokumentacije na Dati nudimo pomoč. Pomagamo vam napisati poslovni načrt in vam svetujemo pri prijavi na razpise.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Vas zanima prijava na razpise EU? Veste, na kaj vse morate biti pri tem pozorni?

Več informacij

Za podjetnike manj administrativnih bremen

Javna agencija SPIRIT si na različne načine prizadeva, da bi bila prijava na razpise EU za slovenska podjetja lažja. Zato je v omenjeni evropski razpis vnesla kategorijo pavšalnega zneska. Ta bo povrnjen prijaviteljem, dejanskih stroškov pa ne bo potrebno utemeljiti. S tem agencija sledi načelu zmanjševanja administrativnih bremen tudi na strani podjetij, kar posledično vodi k učinkovitejšemu izvajanju evropske kohezijske politike.

Vsakega evra sofinanciranih izdatkov tako ni več potrebno iskati v posameznih spremnih dokumentih, s čimer se močno zmanjša upravno breme, so pojasnili na SPIRIT-u in dodali, da so v ospredju sedaj cilji in ne osredotočanje na zbiranje in preverjanje finančnih inštrumentov.

Prijava na razpise EU je zahtevna

Postopki pridobivanja evropskih sredstev so v nasprotju z nacionalnimi sredstvi praviloma dolgotrajnejši.

In tudi prijava na razpise EU je zahtevnejša. Na kaj morate biti pri tem pozorni, razlagamo na brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?, medtem ko se lahko za konkretna vprašanja obrnete tudi na Datine strokovnjake za razpise.

Prijava na izobraževanje

Zapletena pa ni le prijava na razpise EU, temveč je dolgotrajno tudi izplačilo sredstev. Zato je treba prijavo ustrezno načrtovati in dobro poznati mehanizme tovrstnega financiranja. Podjetja morajo pridobiti osnovna znanja in se seznaniti z zahtevami, ki se tičejo posameznih aktivnosti, na primer način hrambe dokumentacije, varovanja osebnih podatkov, obveščanja in komuniciranja v zvezi s podporo skladov ...

Javni razpis v letu 2018

Agencija ima v načrtu, da bo že jeseni objavila nov Javni razpis za sofinanciranje individualnih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini za leto 2018, ki bo pokrival individualne sejemske nastope podjetij od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo javni razpisi podjetnik se predstavi podjetniške novice

Oznakeavtorski članki javni razpisi prijava na razpise razpisi eu spirit

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/24/prijava-na-razpise-eu/