O-STA

Doplačilo dohodnine: Rok se izteče čez teden dni

Vse tiste, ki ste informativne izračune dohodnine 2016 prejeli v začetku aprila, opozarjamo, da je rok za doplačilo dohodnine petek, 2. junij 2017. Omenjeni datum je sicer zapisan na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna. Preveč plačana dohodnina bo zavezancem nakazana na TRR 1. junija 2017. Drugi in hkrati zadnji sveženj informativnih izračunov dohodnine 2016 pa bo Finančna uprava RS (FURS) odpremila predvidoma prihodnji teden.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti?

Več informacij

Doplačilo dohodnine lahko v več obrokih

Najenostavneje in najhitreje doplačilo dohodnine lahko poravnate v treh obrokih. Kakšne možnosti za obročno doplačilo še imate, pojasnjujemo v prispevku Izračun dohodnine 2016 - ste ga že prejeli?. V kolikor imate dodatna vprašanja, pa so vam na voljo naši davčni strokovnjaki. Preverite ponudbo za davčno svetovanje.

Prijava na izobraževanje

V primeru, da se odločite za doplačilo dohodnine v obrokih, morate vložiti obrazec. Predložiti ni treba nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih oziroma premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Prav tako ni predpisanega roka za vložitev obrazca. Kljub temu pa na FURS svetujejo, da obrazec za obročno doplačilo dohodnine vložite čim prej.

Preverite izračun dohodnine 2016 s pomočjo našega kalkulatorja:

Informativni izračun dohodnine za 2016

Informativni izračun dohodnine za 2016 - olajšava za otroke

Vam dohodnina povzroča težave? Stopite v stik z našimi davčnimi svetovalci, ki vam bodo znali pomagati. Obiščete pa lahko tudi podjetniška izobraževanja, denimo seminar Abeceda poslovanja.

Ste ugovarjali? Doplačilo dohodnine se zadrži

V kolikor pa ste eden izmed 18.512 zavezancev, ki so poslali ugovor na informativni izračun dohodnine 2016, vam zneska za doplačilo dohodnine ni treba poravnati. Ugovor namreč zadrži izvršitev. FURS bo pričel z izdajo odločb o odmeri dohodnine na osnovi vloženih ugovorov konec meseca julija 2017.

Drugi in hkrati zadnji sveženj informativnih izračunov dohodnine 2016 bo Finančna uprava RS odpremila predvidoma konec maja 2017.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dohodnina doplačilo dohodnine

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/26/doplacilo-dohodnine-rok/