O-STA

Na voljo bodo številna nova delovna mesta

Na Zavodu RS za zaposlovanje so nedavno izvedli raziskavo Napovednik zaposlovanja, katere namen je podati vpogled v kratkoročne načrte zaposlovanja. Sodelovalo je več kot 2.000 delodajalcev, ki zaposlujejo 10 ali več sodelavcev. S pomočjo ankete so zbrali podatke o napovedih zaposlovanja v prihodnjih šestih mesecih, ki so optimistične. Odpirala naj bi se nova delovna mesta, posledično pa bo registrirana brezposelnost upadala. Če tudi v vašem podjetju nameravate zaposlovati nove sodelavce, ne pozabite na ustrezne pogodbe o zaposlitvi. Pri razumevanju delavnopravnega področja vam je lahko v veliko pomoč tudi pravno svetovanje, ki ga nudimo na Dati.

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Pregledovati prosta delovna mesta ali izbrati samozaposlitev? Kakšne so njene prednosti in slabosti?

Več informacij

Obetajo se nova delovna mesta

Delodajalci so napovedali, da bodo podjetja v prihodnjega pol leta potrebovala 25.300 sodelavcev. Deloma zaradi nadomeščanja, deloma pa tudi zaradi povečanega števila zaposlenih. To pomeni, da bodo prosta delovna mesta v porastu. V prihodnjega pol leta torej lahko pričakujemo več kot 12.000 novih delovnih mest, skupna rast zaposlenosti naj bi bila 2 %, ugotavljajo na zavodu. Največjo rast števila zaposlenih predvidevajo delodajalci iz gradbeništva ter drugih raznovrstnih poslovnih dejavnosti, kamor se uvrščajo tudi agencije za zaposlovanje.

Prijava na izobraževanje

Nudite nova delovna mesta, a imate težave pri iskanju ustreznih sodelavcev? Kadrovsko svetovanje vam bo pri tem v veliko pomoč. Prav tako pa so vam na voljo tudi Datini pravni strokovnjaki, ki vam pomagajo pri sklepanju ustreznih pogodb o zaposlitvi.

Kateri bodo najbolj iskani poklici?

Na Zavodu napovedujejo, da bodo delodajalci najpogosteje iskali sodelavce za naslednjih 10 poklicev:

  • delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih,
  • voznike težkih tovornjakov in vlačilcev,
  • prodajalce,
  • varilce,
  • orodjarje,
  • zidarje,
  • vojake,
  • skladiščnike in uradnike za nabavo,
  • strežnike in gospodinjske pomočnike,
  • varnostnike.

Potrebujete pravni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo!

Ana Marija Pavlovič, Data

Med njimi je precej poklicev, ki so na slovenskem trgu že dalj časa deficitarni. To pomeni, da so večje možnosti za nova delovna mesta oziroma zaposlitev s temi poklici na področju predelovalnih dejavnosti, gradbeništva in prevozništva.

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki delovna mesta zaposlovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/05/30/na-voljo-bodo-nova-delovna-mesta/