O-STA

Potni nalog je pogoj za povračilo stroškov

Kdaj potrebujete potni nalog in kako ga izpolniti, da ne bo nepravilnosti? Pravilno izpolnjen potni nalog namreč lahko pomeni manj stroškov za vaše podjetje, ne glede na to, ali ste ustanovili s. p. ali d. o. o..

IZOBRAŽEVANJE

Potni nalogi

Kdaj in kako sestavim potni nalog? Katere stroške lahko uveljavljam?

Več informacij

Pri zavezancih, ki potnih nalogov ne pišejo sproti ali pa na podlagi navideznih potnih nalogov prirejajo stroške in jih izkoriščajo za druga izplačila, davčni inšpektorji hitro odkrijejo nepravilnosti. Zaradi nepravilno izpolnjenih potnih nalogov pa lahko dodatno plačilo davka doleti tako podjetje kot zaposlenega.

Katere napake pri potnih nalogih najpogosteje odkrijejo davčni inšpektorji?

Kako izpolniti potni nalog?

Vse, kar morate vedeti o pravilnem izpolnjevanju potnih nalogov - kdaj je dokumentacija popolna, kateri stroški so upravičeni in kateri ne, ter kako jih izpolnjevati, izveste na našem seminarju.

Prijava na izobraževanje

Izpolnjen potni nalog in k obračunu potnih stroškov priloženi računi v zvezi s prevozom in prenočevanjem so, po 5. in 6. členu uredbe, pogoj za neobdavčeno povračilo potnih stroškov prevoza in prenočevanja na službenem potovanju.

Dnevnice in kilometrina

Dnevnica predstavlja povprečni strošek, ki naj bi zaposleni imel s prehrano na službeni poti. Pri obračunu dnevnic za službene poti tako v Sloveniji kot v tujini, pa se odštevata tudi kosilo oziroma večerja. Če ima delavce torej že zagotovljen kakšen obrok, se višina dnevnice zmanjša. Za koliko in od česa je to odvisno, pojasnjujemo na našem seminarju o potnih nalogih.

Dnevnice si lahko enostavno izračunate z našim kalkulatorjem:

Informativni izračun dnevnice

Več o dnevnicah in stroških na službenem potovanju pa si preberite v prispevku Dnevnice 2017: Izračunajte si jih z našim kalkulatorjem. Če pa vas zanimajo stroški prevoza na službenem potovanju, vabljeni k branju prispevka Kilometrina - stroški prevoza na delo in na službenih potovanjih.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance izobraževanja kadri podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dnevnica kilometrina potni nalog službeno potovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/02/potni-nalog/