O-STA

Sredstva za čebelarje: Na voljo skoraj 400.000 evrov

Ministrstvo za kmetijstvo bo konec tedna v Uradnem listu RS objavilo tri javne razpise, na podlagi katerih bodo razdeljevali nepovratna sredstva za čebelarje.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Na kaj morate biti pozorni, ko oddajate prijavo na razpis?

Več informacij

Sredstva za čebelarje se bodo delila za tri ukrepe: tehnična pomoč čebelarjem, racionalizacija sezonske selitve panjev in subvencioniranje vzreje čebeljih matic. Skupna višina nepovratnih sredstev pa znaša do 383.490 evrov.

Nepovratna sredstva za čebelarje lahko pridobijo vsi, ki opravljajo čebelarsko dejavnost na ozemlju Slovenije ter izpolnjujejo predpisane pogoje za dodelitev sredstev, opredeljene v javnem razpisu. Čebelarji morajo imeti registriran s.p. ali d.o.o. ali registrirano kmetijsko gospodarstvo, biti pa morajo vpisani tudi v Evidenco imetnikov rejnih živali. Več o dejavnosti čebelarjenje in pogojih za njeno opravljanje, si lahko preberete v prispevku Pogoji za opravljanje dejavnosti - čebelarstvo.

Da vam bodo sredstva za čebelarje lažje dostopna, vam lahko pri pripravi razpisne dokumentacije pomagajo Datini strokovnjaki za razpise. Kako uspešno pridobiti sredstva na razpisih, pa razlagamo tudi na brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Prijava na izobraževanje

Za kaj so namenjena nepovratna sredstva za čebelarje?

V okviru ukrepa Tehnična pomoč čebelarjem se čebelarjem omogoča posodobitev čebelarstva. To bo prispevalo k izboljšanju stanja proizvodnje in trženja čebelarskih proizvodov ter k boljši starostni strukturi čebelarjev v Sloveniji.

V okviru ukrepa Racionalizacija sezonske selitve panjev se čebelarjem omogoča sofinanciranje nakupa sredstev za prevoz čebel na pašo. S tem bodo sredstva za prevoz čebel na pašo posodobljena, slovensko čebelarstvo pa bolj konkurenčno.

Rok za oddajo vlog pri obeh omenjenih ukrepih začne teči peti dan po objavi v Uradnem listu, to je predvidoma 14. junija ob 9. uri. Traja pa do zaprtja razpisa, ki bo objavljen na spletni strani ministrstva.

Prijava na izobraževanje

Pri ukrepu Subvencioniranje vzreje čebeljih matic se dodeli nepovratna sredstva za čebelarje, če so ti povečali vzrejo kakovostnih plemenskih (rodovniške in gospodarske) čebeljih matic. Cilj te podpore je spodbuditi vzrejevalce čebeljih matic k vzreji bolj kakovostnih matic in k večjemu številu vzrejenih matic. Rok za oddajo vlog začne teči po objavi javnega razpisa v Uradnem listu in traja do vključno 21. junija 2017.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance javni razpisi podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki čebelarstvo javni razpis nepovratna sredstva

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/06/sredstva-za-cebelarje/