O-STA

Podjetništvo za mlade spodbuja tudi EU

Podjetništvo za mlade bo aktivno spodbujala tudi Evropska unija (EU). Za ta namen bodo namreč na voljo evropska sredstva.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kako napisati kakovostno prijavo na razpis?

Več informacij

Na javnem razpisu za sofinanciranje projektov, ki bodo spodbujali podjetništvo za mlade, bo na voljo skoraj milijon evrov, od tega bo 800.000 evrov evropskega denarja. Razpis bo objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prijava na izobraževanje

Vas zanima podjetništvo za mlade? Na Dati podjetnikom začetnikom nudimo veliko brezplačnih informacij. Svetujemo vam o prednostih in slabostih samozaposlitve ter vam pomagamo morebitne hobije in podjetniške ideje pretvoriti v dobičkonosen posel. Na brezplačnem skupinskem svetovanju razlagamo tudi postopek registracije podjetja (s. p. ali d. o. o.), ki je na VEM točki DATA brezplačen, hiter in enostaven!

Prijava na izobraževanje

Podjetništvo za mlade - kakšne so spodbude?

Namen javnega razpisa je spodbujati podjetništvo za mlade, predvsem med brezposelnimi osebami, starimi do vključno 28 let. EU si želi izkoristiti njihove zmožnosti, spodbujati inovativnost in ustvarjalnost ter tako doseči večje zaposlovanje mladih oseb.

Mlad brezposelni bodo napoteni na skupinsko usposabljanje, kjer bodo v obliki modulov podana različna podjetniška znanja in veščine. Na podlagi novo pridobljenih znanj in z individualnim svetovanjem bodo vključeni pripravili podjetniški načrt. Kaj mora vsebovati poslovni načrt, sicer brezplačno razlagamo na seminarjih, ki jih pripravljamo na Dati.

Ko bodo mladi uspešno pripravili poslovni načrt, bodo imeli možnost za pridobitev subvencije v povezani operaciji "Spodbude za zaposlitev mladih". Vključeni bodo upravičeni do podjetniškega svetovanja v času prvega leta delovanja novonastalega gospodarskega subjekta, v katerem se bodo zaposlili.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Podjetništvo za mlade se sicer aktivno spodbuja tudi v sklopu drugih projektov slovenske vlade. Spodbujanje zaposlovanja mladih je namreč ena izmed njenih prednostnih nalog v letošnjem letu. Več pa v prispevku: Podjetništvo med mladimi: Kaj obljublja vlada?.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijejavni razpisi podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki eu evropska sredstva javni razpis podjetništvo

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/28/podjetnistvo-za-mlade-spodbuja-tudi-eu/