O-STA

Register računovodske poklicne skupine: Kako vam lahko koristi?

Vzpostavljen je Register računovodske poklicne skupine. Njegovi podatki so javno in brezplačno dostopni. Obenem je začel delovati tudi sistem certificiranja knjigovodij in računovodij. Tako register kot sistem certificiranja bosta omogočila boljši pregled in nadzor nad tem širokim področjem. Poleg tega pa bosta spodbujala gospodarski razvoj in preprečevala poslovno škodo, so zapisali na Zvezi računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije (Zveza RFR).

IZOBRAŽEVANJE

Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?

Svoje enostavno knjigovodstvo lahko vodite sami. Kako? Pridite na našo delavnico!

Več informacij

Register računovodske poklicne skupine je bil vzpostavljen na pobudo Odbora za poenotenje računovodske poklicne skupine. Z željo, da se uveljavijo pregledna merila in pogoji za opravljanje računovodskega poklica v Sloveniji.

Register računovodske poklicne skupine se je vzpostavil z namenom javnosti zagotoviti pregledne informacije in zaščititi interese uporabnikov. Ti navadno zaradi pomanjkanja strokovnega znanja le s težavo prepoznajo kakovosten računovodski servis, nestrokovnost računovodij pa se lahko kaže tudi v poslovni škodi. Register računovodske poklicne skupine je torej jamstvo, da je računovodja ali knjigovodja dobro usposobljen za svoje delo.

Da bi podjetniki lahko bolje sledili in predvsem razumeli delo, ki ga zanje opravljajo izbrani računovodski servisi oziroma računovodje, smo na Dati pripravili delavnico Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?. Ta bo seveda koristila tudi vsem tistim, ki bi se vodenje knjigovodstva želeli lotiti sami. Več o vodenju računovodstva pa si lahko preberete v prispevku Komu zaupati vodenje računovodstva?.

Prijava na izobraževanje

Kje je Register računovodske poklicne skupine dostopen?

V registru so navedeni posamezniki, ki imajo veljavne strokovne nazive v računovodski poklicni skupini. Ti pa so: knjigovodja, certificirani knjigovodja, računovodja, certificirani računovodja, certificirani računovodja specialist. V registru je tako poleg imena posameznika označeno, kateri izmed strokovnih nazivov mu je dodeljen.

Nov sistem certificiranja računovodij in knjigovodij bo prinesel večjo kvaliteto samemu poklicu, omogočil pa bo tudi bolj strokovno delovanje.

Register računovodske poklicne skupine deluje v elektronski obliki, njegovi podatki pa so brezplačno dostopni.

V Register računovodske poklicne skupine se lahko vpišejo posamezniki, ki izpolnjujejo pogoje, predpisane s Pravilnikom o pridobitvi in ohranjanju strokovnih nazivov v računovodski poklicni skupini. Vpis poteka v elektronski obliki na spletni strani odbora in je brezplačen.

Na Dati zaposlimo računovodjo

Računovodski servis Data, ki ima dolgoletno tradicijo, nudi celovito podporo in svetuje podjetjem, spoštuje zaupnost podatkov in se prilagaja potrebam strank. Strokovna pomoč na področju računovodstva, ki jo nudimo, in dosledno vodenje računovodstva je dobra popotnica za uspešno poslovanje. V svoje vrste vabimo računovodjo z najmanj 3 leta delovnih izkušenj v računovodstvu. Kaj od bodoče sodelavke oziroma sodelavca še pričakujemo in kaj mu nudimo, preberite na povezavi Zaposlitev.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo računovodstvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki računovodski servis računovodstvo register računovodske poklicne skupine

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/06/28/register-racunovodske-poklicne-skupine/