O-STA

FURS poziva: Vložite napoved za odmero dohodnine

Kaj storiti, če do 15. junija 2017 na dom niste prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav ste imel v letu 2016 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino? V tem primeru morate napoved za odmero dohodnine 2016 vložiti sami, opozarja Finančna uprava RS (FURS).

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Na Abecedi poslovanja boste izvedeli tudi vse o podjetnikovih davčnih obveznostih.

Več informacij

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so načeloma do 15. junija na dom prejeli informativni izračun dohodnine. Finančna uprava je namreč sestavila in odpremila informativni izračun za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka.

Informativni izračun dohodnine je sestavljen na podlagi podatkov, s katerimi FURS razpolaga na podlagi uradnih evidenc, in podatkov o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki so jih FURS do 6. februarja 2017 posredovali izplačevalci in zavezanci.

Informativni izračun dohodnine za 2016

Do kdaj je treba vložiti napoved za odmero dohodnine?

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija 2017 na dom ni prejel informativnega izračuna dohodnine, mora napoved za odmero dohodnine vložiti sam. To mora storiti najpozneje do 31. julija 2017, ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved za odmero dohodnine vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register. Obrazec za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani FURS. Če imate pri izpolnjevanju obrazca težave, vam nudimo davčno svetovanje. Vse o davčnih obveznostih podjetnika pa lahko izveste tudi na izobraževanju Abeceda poslovanja.

Prijava na izobraževanje

Napoved za odmero dohodnine je sicer mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki.

Dohodnina 2016 bo zavezancem vrnjena 28. julija 2017. Tisti zavezanci, ki pa ste v lanskem letu plačali premalo davka, boste položnico za plačilo dohodnine morali poravnati do 31. julija, lahko tudi v obrokih.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki dohodnina furs napoved za odmero dohodnine

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/03/furs-poziva-vlozite-napoved-za-odmero-dohodnine/