O-STA

Izobraževanje zaposlenih v podjetjih je v porastu

Svoje zaposlene je leta 2015 izobraževalo in usposabljalo 6170 podjetij, kar je 19 odstotkov več kot leta 2010. Za izobraževanje zaposlenih se je torej leta 2015 odločilo 84,1 odstotka vseh podjetij, ugotavlja Državni statistični urad (SURS). Če bi tudi v vašem podjetju želeli poskrbeti za dodatna usposabljanja, koristna podjetniška izobraževanja nudimo tudi na Dati.

IZOBRAŽEVANJE

Potni nalogi

Kako in kdaj napisati potni nalog?

Več informacij

Med 7334 podjetji jih je leta 2015 tako 6170 poskrbelo za dodatno poklicno izobraževanje in usposabljanje zaposlenih. V preostalih podjetjih se za izobraževanje zaposlenih niso odločili. Kot ugotavlja SURS predvsem zato, ker naj bi tedanje znanje in veščine zaposlenih ustrezali potrebam podjetja ter ker raje zaposlujejo ljudi, ki že imajo potrebno znanje in kompetence. Od vseh oseb, ki delajo v slovenskih podjetjih, se jih je leta 2015 izobraževalnih programov udeleževalo 89 odstotkov.

Katera podjetja so v izobraževanje zaposlenih vložila največ?

V izobraževanje zaposlenih so največ sredstev vložila podjetja, ki spadajo v informacijske in komunikacijske ter finančne in zavarovalniške dejavnosti. V povprečju se je 96 odstotkov oseb, ki so delala v omenjenih podjetjih, udeležilo izobraževanj. Povprečno pa so podjetja za izobraževanje zaposlenega namenila 1500 evrov. Glede na velikost podjetij so največ izobraževala velika podjetja. Najmanj pa so izobraževala gradbena podjetja. Delež udeležencev izobraževanja med vsemi zaposlenimi osebami je pri njih znašal 66 odstotkov. Za vsakega udeleženca izobraževanj pa so porabila povprečno nekaj manj kot 200 evrov.

Po najnovejših podatkih se sicer podjetja po ugotovitvah SURS bolj kot s težavami zaradi visokih stroškov srečujejo s pomanjkanjem ustreznih izobraževalnih tečajev na trgu. Na Dati nudimo številna brezplačna izobraževanja za podjetnike začetnike. Seznanimo jih, kako se sploh registrira podjetje, in kakšen obveznosti imajo po tem, ko postanejo podjetniki. Osnove poslovanja razlagamo na Abecedi poslovanja, medtem ko sta zelo koristna tudi seminarja varstvo pri delu in potni nalogi.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja kadri podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki izobraževanje zaposlenih

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/03/izobrazevanje-zaposlenih/