O-STA

Financiranje s strani EU: Kakšna je ozaveščenost prebivalcev?

Financiranje s strani EU (Evropske unije) je med njenimi državljani dobro sprejeto. Tako kažejo nedavni podatki raziskave Eurobarometer o poznavanju in dojemanju regionalne politike EU med evropskimi državljani.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Financiranje s strani EU lahko pomaga tudi vašemu podjetju. Kako se lotiti pridobivanja sredstev?

Več informacij

Skoraj 80 odstotkov državljanov EU verjame v pozitivni učinek, ki ga ima financiranje s strani EU v njihovem domačem kraju ali regiji. Ozaveščenost o takšnih projektih pa se med državami močno razlikuje. In sicer je odvisna od pomena in števila projektov, ki so financirani s strani EU na terenu.

V vzhodnih državah EU, kjer je financiranje s strani EU precejšnje, ta delež denimo dosega od 60 odstotkov na Madžarskem do 80 odstotkov na Poljskem. Medtem ko je v zahodnih ali severnih državah nižji, in sicer med 14 odstotki na Danskem in 25 odstotki v Nemčiji.

Financiranje s strani EU v Sloveniji

V Sloveniji je za projekte EU v domačem kraju ali regiji že slišalo 65 odstotkov anketiranih oseb, večina (87 odstotkov) pa njihove učinke ocenjuje za pozitivne. Razveseljivo je, da se je od junija 2015 delež ljudi, ki so prepoznali kakšen EU projekt, ki je izboljšal njihovo življenjsko okolje, povečal za 13 odstotnih točk. To je največ med vsemi državami EU.

Financiranje s strani EU pa si lahko zagotovite tudi v vašem podjetju. EU namreč spodbuja podjetništvo na različne načine, še posebej si zanj želi navdušiti mlajše generacije. Želijo si, da bi si mladi upali svoje dobre ideje uresničiti v praksi in se torej odločiti za ustanovitev podjetja. Že uveljavljenim podjetnikom pa sredstva namenja prek različnih razpisov. Na kaj morate pri prijavi na evropske razpise najbolj paziti, razlagamo na brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Prijava na izobraževanje

Z evropskimi sredstvi smo sicer v Sloveniji omogočili že skoraj 6000 uspešnih zgodb oziroma projektov. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe, z vsako spodbudo podjetjem pa ustvarjamo priložnosti za nadaljnji uspešni razvoj naše države, so zapisali na vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznakeavtorski članki evropska sredstva projekti eu

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/07/financiranje-s-strani-eu/