O-STA

Bi izdelovali naravna mila?

Milo je vsakdanji pripomoček, ki pa, podobno kot številni drugi kozmetični izdelki, vsebuje veliko kemikalij in strupenih snovi. Čeprav se milo nanaša na površino kože, to še ne pomeni, da kemikalije ne pridejo v naše telo. Zato so naravna mila več kot dobrodošla. Kaj pa, če bi jih želeli izdelovati in prodajati? Vse več potrošnikov namreč povprašuje po naravnih, domačih izdelkih.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi tudi vi izdelovali naravna mila? Pridite na naš brezplačen seminar, kjer boste svojo podjetniško idejo preverili z izkušenim strokovnjakom.

Več informacij

Morda postopke izdelave naravnih mil že obvladate, seveda pa se jih da brez težav naučiti. Receptov je že na spletu na voljo ogromno, lahko pa za nasvet vprašate koga, ki naravna mila izdeluje že dlje časa. Poslovni uspeh pa si boste zagotovili, če boste pri izdelavi vsaj malo inovativni. Več o tem, kako zasnovati dobro podjetniško zgodbo, lahko izveste na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijava na izobraževanje

Če boste izdelovali naravna mila velja opozoriti, da je izjemno pomembna proizvodna učinkovitost. Podjetnik, še posebej na začetku, ko je za vsa opravila sam, ne sme preveč časa nameniti izdelovanju mil. Ostati mu mora namreč dovolj časa za vodenje podjetja in prodajo izdelkov. Poskrbeti mora za dobro promocijo, ki je ključ do uspeha.

Bi izdelovali naravna mila? Katero dejavnost morate registrirati?

Za to, da boste lahko naravna mila izdelovali skladno z zakonodajo, morate najprej ustanoviti podjetje. To lahko storite na VEM točki Data, kjer podjetje registrirate ob pomoči izkušenega referenta.

Da postopek ustanovitve podjetja, ki je brezplačen, poteka nemoteno in brez neprijetnih zapletov, priporočamo, da se pred tem udeležite seminarja Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Na njem boste spoznali pravne oblike podjetij in se natančneje seznanili z dokumentacijo, ki jo potrebujete za ustanovitev podjetja.

Ob registraciji podjetja boste morali tudi izbrati dejavnosti, s katerimi se boste ukvarjali. Te so navedene v Standardni klasifikaciji dejavnosti (2008). Če boste želeli izdelovati naravna mila, boste morali izbrati dejavnost po šifro 20.420 Proizvodnja parfumov in toaletnih sredstev. Poleg proizvodnje kozmetičnih mil, se pod to dejavnost uvršča tudi proizvodnja različnih sredstev za osebno nego in ličenje:

  • parfumov in toaletnih vodic
  • lepotil in ličil
  • zaščitnih sredstev za sončenje in sredstev za porjavenje
  • sredstev za manikiranje in pedikuro
  • šamponov, lakov za lase in drugih frizerskih preparatov
  • zobnih past in sredstev za ustno higieno
  • brivskih preparatov
  • dezodorantov in kopalnih soli
  • depilatorjev

Dodatni pogoji za izdelovanje naravnih mil

Če boste izdelovali naravna mila, boste morali izpolnjevati še nekatere druge pogoje, ki veljajo za proizvodnjo vseh kozmetičnih izdelkov. Dejavnost in kozmetični izdelek je treba priglasiti, proizvodnja pa mora potekati v skladu z načeli dobre proizvodne prakse. To pomeni, da je skladna s smernicami za dobro proizvodno prakso (ISO 22716:2007).

Dokumentacija z informacijami o kozmetičnem izdelku mora biti vselej dostopna pri odgovorni osebi. Zagotoviti je treba tudi pogoje glede ustreznega označevanja, informacije za javnost in pravočasno obveščati o resnih neželenih učinkih.

Na vse to boste, če se boste odločili za tovrstno dejavnost, opozorjeni na samem postopku registracije podjetja s strani naših podjetniških svetovalcev. Oglasite se na Datini točki VEM vem. Rezervirajte si svoj termin na data@data.si ali nas pokličite na telefonsko številko 01 6001 530.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki domače milo naravna mila

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/17/bi-izdelovali-naravna-mila/