O-STA

Vložitev dohodninske napovedi: Rok je 31. julij

Ste v lanskem letu prejeli dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, a niste prejeli informativnega izračuna dohodnine? V tem primeru morate sami poskrbeti za vložitev dohodninske napovedi. Finančna uprava RS ponovno opozarja, da morate to storiti najkasneje do 31. julija. Prav tako morajo biti na iztek omenjenega roka pozorni tisti zavezanci, ki so v preteklem letu dosegali dohodke iz tujine.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Vse informacije o davčnih obveznostih dobite na izobraževanju Abeceda poslovanja.

Več informacij

FURS je sestavil in odpremil informativne izračune dohodnine za vse zavezance, ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved je sestavljena na podlagi podatkov, s katerimi razpolaga na podlagi uradnih evidenc, in podatkov o dohodkih in vzdrževanih družinskih članih, ki so jih finančni upravi do 6. februarja 2017 posredovali izplačevalci in zavezanci. Več informacij o posameznikovih davčnih obveznostih in dohodnini, vam je na voljo na izobraževanju Abeceda poslovanja.

Prijava na izobraževanje

Zavezanci so informativne izračune na dom prejeli do 15. julija 2017. Če pa zavezanec ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2016 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, mora sam poskrbeti za vložitev dohodninske napovedi, pojasnjujejo na FURS.

To mora storiti ne glede na višino prejetega dohodka in najpozneje do 31. julija 2017. Vložitev dohodninske napovedi opravi na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve vpisan v davčni register.

Informativni izračun dohodnine za 2016

Obrazec za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani FURS. Vložitev dohodninske napovedi pa je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom opraviti tudi elektronsko prek portala eDavki.

Vložitev dohodninske napovedi tudi v primeru dohodkov iz tujine

Če niste oddali medletne napovedi za odmero akontacije dohodnine od dohodkov iz tujine, morate oddati izpolnjen obrazec letne napovedi za odmero dohodnine. Za vložitev dohodninske napovedi pa morate prav tako poskrbeti najkasneje do 31. julija 2017. Več o napovedovanju dohodkov iz tujine si lahko preberete v prispevku Dohodki iz tujine: Jih med letom niste napovedali?. Kako so obdavčeni prejeti dohodki iz tujine, pa vam lahko temeljito pojasnijo tudi Datini davčni svetovalci. Preverite ponudbo našega davčnega svetovanja in si rezervirajte termin.

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo zakonodaja

Oznakeavtorski članki dohodki iz tujine dohodnina furs vložitev dohodninske napovedi

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/18/vlozitev-dohodninske-napovedi-rok-je-31-julij/