O-STA

Za krepitev poslovnega okolja letos na voljo 300 milijonov evrov

Domov " Finance " Za krepitev poslovnega okolja letos na voljo 300 milijonov evrov

Dominika Ahačič

27 jul 2017

0 komentarjev

Ena glavnih nalog Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je krepitev konkurenčnosti gospodarstva, in sicer predvsem krepitev poslovnega okolja za rast in razvoj podjetij. Za to so podjetnikom na voljo številni razpisi, v okviru katerih je letos na voljo skoraj 300 milijonov evrov.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kje najti ustrezne razpise?

Več informacij

V finančnem obdobju 2014-2020 je podjetjem na voljo za 818 milijonov evrov evropskih sredstev, namenjenih za finančne spodbude, so sporočili iz MGRT. Samo iz naslova nepovratnih sredstev je bilo do sedaj v letu 2016 in 2017 razpisanih dobrih 196 milijonov evrov iz EU sredstev, 101 milijon evrov pa iz proračunskih sredstev. Skupaj to znese 297 milijonov evrov.

Kako se lotiti pridobivanja finančnih sredstev, podjetnikom brezplačno razlagamo na seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?. Evropska sredstva so namreč pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU. Svojo konkurenčnost pa lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju. Nekatera so namenjena tudi zagonu podjetij, torej jih lahko koristite takoj po tem, ko ustanovite podjetje.

Prijava na izobraževanje

Za krepitev poslovnega okolja letos 40 razpisov

"Letos imamo na voljo 40 razpisov s finančnimi spodbudami v skupnem znesku okrog 300 milijonov evrov. To je v primerjavi z lani za 100 odstotkov več, do 30. novembra pa načrtujemo še 30 milijonov evrov izplačil na koheziji in slabih 21 milijonov evrov na integrali," je ob tem pojasnil minister Zdravko Počivalšek.

V tem letu so za zdaj objavili polovico načrtovanih razpisov, in sicer 20 javnih razpisov v vrednosti 125 milijonov evrov. To pomeni 60 odstotkov načrtovanih sredstev.

Aktualne razpise lahko spremljate tudi na naši spletni strani pod zavihkom Razpisi. Ob tem vam svetujemo še, da pred prijavo na razpis pripravite kakovosten poslovni načrt. Če imate pri tem težave, vam v podjetju Data nudimo:

Prijava na izobraževanje

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo javni razpisi podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznakeavtorski članki javni razpisi krepitev poslovnega okolja mgrt

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/27/krepitev-poslovnega-okolja/