O-STA

Trgovina z avtodeli in opremo za motorna vozila

Bi se morda začeli ukvarjati s prodajo delov in opreme za motorna vozila? Preprosto odprite svoj d. o. o. na naši VEM točki in izberite "trgovina z avtodeli" za dejavnost vašega podjetja.

IZOBRAŽEVANJE

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako ustanoviti d. o. o.?

Več informacij

Trgovina z avtodeli - kot trgovina na debelo in drobno, ter posredništvo pri prodaji

Ustanovitev d. o. o. je na VEM točki Data preprosta. Preden se odločite zanjo, lahko svojo podjetniško idejo preverite na našem brezplačnem seminarju Zasluži denar s hobijem ali idejo.

Če vas zanima ustanovitev d. o. o., vabljeni k branju prispevka V treh korakih do ustanovitve d. o. o.. Na brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pa lahko preverite, kaj morate vedeti pred registracijo, kaj morate nanjo prinesti ter kaj vas čaka po registraciji vašega družbe z omejeno odgovornostjo.

Prijava na izobraževanje

Trgovina z avtodeli in opremo za motorna vozila se deli tako na trgovino na debelo kot na drobno in obsega nakupovanje blaga za nadaljnjo prodajo, ne glede na to, ali gre za uvoz ali izvoz blaga. Tako vključuje med drugimi tudi trgovino s plašči in zračnicami, svečkami, baterijami, dodatki in preostalimi deli za motorna vozila.

Registracija d. o. o. je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Trgovini na drobno in na debelo z avtodeli in opremo za motorna vozila vključujeta tudi posredništvo pri prodaji teh izdelkov. Tako imamo v klasifikaciji dejavnosti dve ločeni dejavnosti "Trgovina na debelo z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila" (45.310 ) in "Trgovina na drobno z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila" (45.320).

Trgovina z avtodeli pa ne vključuje trgovine z gorivi. To je namreč dejavnost "Trgovina na debelo s trdimi, tekočimi in plinastimi gorivi" (46.710 ), "Trgovina na drobno z lastnimi motornimi gorivi" (47.301) in "Posredništvo pri prodaji motornih goriv na drobno" (47.302).

Trgovina z avtodeli - pogoji

Trgovina z avtodeli in opremo za motorna vozila je dejavnost, ki je regulirana in zahteva, da za njeno opravljanje nosilec dejavnosti izpolnjuje minimalne tehnične in prostorske pogoje in med drugim tudi voditi podatke o trgovskem blagu in imeti ustrezno določen odpiralni čas, kot to narekuje Zakon o trgovini (ZT-1).

Prijava na izobraževanje

Tu je tudi potrebno omeniti Zakon o meroslovju (Zmer-1), kjer je določeno, da mora trgovec pri poslovanju zagotoviti redno overitev meril - npr. tehtnice, ki jih uporablja za opravljanje svoje dejavnosti.

Pomožne dejavnosti

Trgovina z avtodeli se lahko dopolnjuje s prodajo prek spleta. Ponudnikov, ki kot prodajni kanal nudijo tudi trgovino preko spleta, je vse več. Ti morajo vsekakor imeti registrirano dejavnost "Trgovina na drobno po pošti ali po internetu" (47.910). Lahko pa uporabljajo za določene artikle tudi prodajne avtomate in tako registrirajo "Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic" (47.990).

Avtor besedila je Rok Gros, uni. dipl. ekon., DATA d. o. o.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja

Oznakeavtorski članki registracija dejavnosti trgovina z avtodeli ustanovitev podjetja

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/07/31/trgovina-z-avtodeli/