O-STA

Swift Biosciences predstavil nove, vodilne indeksirane adapterje za sekvenciranje velikega števila vzorcev naenkrat

Revolucionarna tehnologija bo izboljšala uporabnost mapiranja genov, odkrivanja bioloških označevalcev, profiliranja tumorjev in analiziranja tekoče biopsije

ANN ARBOR, Michigan.--(BUSINESS WIRE)--Swift Biosciences, eden izmed vodilnih ponudnikov inovativnih knjižnic za sekvenciranje genomov, je danes predstavil indeksirane adapterje Accel-NGS® 2S, nov portfelj indeksov, ki bistveno izboljšujejo multipleksno sekvenciranje naslednje generacije na platformah Illumina®. Ta edinstveni nabor indeksov je največji komercialni nabor posamičnih indeksov za aplikacije za masovno sekvenciranje genomov, ki uporabnikom omogoča, da naenkrat zanesljivo multipleksirajo do 96 vzorcev z enim indeksom in 768 vzorcev z dvema indeksoma. Ta na svojem področju vodilna tehnologija zadovoljuje rastoče povpraševanje raziskovalnih in osrednjih laboratorijev po zajemanju večjega števila vzorcev naenkrat, kar izboljšuje ekonomiko sekvenciranja in natančnost podatkov.

Multipleksno DNK sekvenciranje je standardni način sekvenciranja, pri katerem se več vzorcev označi in združi v en postopek, kar poveča zmogljivost postopka in zmanjša strošek sekvenciranja na vzorec. Nedavne recenzirane publikacije kažejo, da so drugi komercialno dostopni indeksi podvrženi napakam pri multipleksiranju, t.i. "preskakovanje indeksov" (ang. index hopping), se pravi napačnemu določanju branja na napačnem vzorcu. Poleg tega so starejše tehnologije multipleksnega sekvenciranja DNK podvržene tudi drugim napakam pri sekvenciranju, kar še dodatno negativno vpliva na delež napak. Zaradi vse večje zmogljivosti platform za sekvenciranje, na primer Illuminine najnovejše platforme NovaSeq™, je potreba po indeksih z visoko stopnjo natančnosti, ki omogočajo multipleksiranje velikega števila vzorcev, še toliko večja.

Raziskovalci pri Swift Biosciences pravijo, da so indeksirani adapterji Accel-NGS 2S sklop 96 posamičnih indeksov, ki so optimizirani za delo z adapterji Illumina TruSeq® P5, s čimer omogočajo do 768 posamičnih kombinacij dveh indeksov. Ti novi indeksi so optimalno zasnovani za izboljšano fleksibilnost pri obdelavi od 96 do 768 posamičnih vzorcev naenkrat in omogočajo širok nabor projektov različnih globin sekvenciranja. Hkrati zaradi posebne zasnove odpravljajo napačno določanje in preskakovanje indeksov, problem, ki se pojavlja samo pri Illuminih pretočnih celicah. Te izboljšave povečujejo občutljivost pri odkrivanju variant z manjšo pogostostjo ponavljanja ter izboljšujejo natančnost, zaradi česar je demultipleksiranje pri podatkovni analizi hitrejše.

"Swiftov cilj je znanstvenikom omogočiti, da iz katerekoli vrste vzorca pridobijo najbolj kakovostne podatke, s čimer razširjajo meje svoje panoge," je dejal Timothy Harkins, predsednik uprave in glavni izvršni direktor podjetja Swift Biosciences. "Naši novi indeksirani adapterji Accel-NGS 2S zapolnjujejo stroškovno in zmogljivostno vrzel na Illuminih platformah in skupaj s tehnologijami Accel-NGS 2S omogočajo, da vse vrste laboratorijev za sekvenciranje proizvajajo bolj kakovostne podatke, in to stroškovno ugodno."

Prvo komercialno naročilo

Novi indeksirani adapterji Accel-NGS 2S so komercialno že na voljo. Prvo komercialno naročilo smo odposlali podjetju Shanghai Nanodigmbio Biotechnology Co. LTD, distributerju Swiftovega portfelja na Kitajskem. Shanghai Nanodigmbio Biotechnology je eno najhitreje rastočih igralcev na trgu sekvenciranja in pomemben igralec v raziskavah genomike in bolezenskih stanj. Leta 2016 je Kitajska predstavila Petletni načrt, v katerem je eden izmed strateških ciljev osredotočenost na precizno medicino, hitro rastoče področje genomike, ki bo določalo prihodnji razvoj diagnostike in terapij. "Swiftovi novi indeksirani adapterji dajejo raziskovalcem, ki izvajajo sekvenciranje s ciljno obogatitvijo, bistveno prednost," je dejal said Chance Wu, glavni izvršni direktor Shanghai Nanodigmbio Biotechnology Company. "Sedaj lahko raziskovalci maksimizirajo število esksomov, uporabljenih naenkrat, in tako hitro ter cenovno ugodno analizirajo velik nabor vzorcev."

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20170803006256/en/

Kontakti

Lambert, Edwards & Associates
Darby Wagner, (616) 258-5779
dwagner@lambert-edwards.com

Vir: Swift Biosciences