O-STA

Ste spregledali davčne novosti, ki se nam obetajo?

Ste na dopustu spregledali, kakšne davčne novosti se nam obetajo? Ministrstvo za finance bo predvidoma spremenilo kar pet davčnih zakonov. Pomembne spremembe pa bodo doletele tudi normirance. Njihovo poslovanje in obveznosti vam predstavljamo na posebnem izobraževanju Na kaj moram biti pozoren kot normiranec.

IZOBRAŽEVANJE

Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?

Kakšne obveznosti imajo normiranci?

Več informacij

Davčne novosti so med drugim predvidene pri obdavčenju v sistemu normiranih odhodkov, davčni obravnavi napotenih delavcev, dodatni splošni olajšavi pri dohodnini ter pri davčnem potrjevanju računov.

Spremenjen Zakon o davčnem potrjevanju računov predlaga uporabo vezane knjige računov tudi po izteku prehodnega obdobja (to je po 31. 12. 2017), o čemer smo pisali v prispevku Vezana knjiga računov ostaja v uporabi. O ostalih davčnih novostih pa lahko berete v prispevku Davčne spremembe: Prenovljenih bo pet zakonov.

Kakšne davčne novosti se napovedujejo normirancem?

Predlog ministrstva je, da se višina normiranih odhodkov s sedanjih 80 odstotkov zniža na 60 odstotkov, davek pa se bo zaračunaval glede na zavezančevo uvrstitev v dohodninski razred. Obdavčitev torej ne bo več 20-odstotna, ampak bodo normiranci plačali davek glede na dohodninsko lestvico. Več o davčnih novostih, ki bodo zadevale poslovanje na podlagi normiranih odhodkov, si preberite v prispevku Normiranci, kakšne novosti vas čakajo?. O obdavčitvi normirancev se lahko posvetujete tudi z davčnimi strokovnjaki podjetja Data, ali pa obiščete seminarja Na kaj moram biti pozoren kot normiranec? in Abeceda poslovanja.

Prijava na izobraževanje

Sprejeta so bila tudi izhodišča za pokojninsko reformo

Poleg davčnih novosti pa je vlada nedavno sprejela tudi izhodišča za prenovo sistema pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Pokojninska reforma naj bi v prvi vrsti prinesla dostojno višino pokojnin. Ta naj bi znašala vsaj 70 odstotkov plače. Kakšni so še drugi predlagani ukrepi, si lahko preberete v prispevku Pokojninska reforma: Nova zakonodaja naj bi bila sprejeta do leta 2020.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki gospodarstvo podjetnik se predstavi podjetniške novice zakonodaja

Oznakeavtorski članki normiranci vezana knjiga računov zakon o davčnem potrjevanju računov zakon o dohodnini

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/13/davcne-novosti/