O-STA

Koliko ponavadi odštejete za potovanje?

Povprečen državljan Evropske unije (EU) za dopustniško potovanje v povprečju odšteje okoli 350 evrov. Največ denarja za potovanje sicer namenijo Luksemburžani, Maltežani in Avstrijci. Slovenski turisti pa v povprečju za potovanje odštejejo 252 evrov.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate poslovno idejo, povezano s turistično dejavnostjo? Ne veste, kako se zadeve lotiti? Pridite po nasvete na brezplačen seminar.

Več informacij

Podatki Evropskega statističnega urada (Eurostat) kažejo, da so evropski državljani v letu 2015 za potovanja namenili približno 408 milijard evrov. V povprečju so za eno potovanje odšteli 348 evrov. Če je šlo za počitnice v domači državi, so povprečno zapravili 212 evrov na osebo, če pa za potovanje v tujino, pa 751 evrov.

Povprečen Slovenec je leta 2015 za počitnice v domačih krajih odštel 111 evrov, za potovanje v tujino pa 328 evra. Povprečno je torej za potovanje namenil 252 evra.

Prebivalci Luksemburga so za počitnice odšteli okoli 778 evrov, po izdatkih so jim sledili prebivalci Malte (okoli 643 evrov) in Avstrije (okoli 620 evrov).

Na drugi strani so Romuni v letu 2015 za dopust v povprečju odšteli približno 118 evrov. Čehi so plačali 131 evrov, Latvijci pa 133 evrov, kažejo podatki Eurostata.

Prijava na izobraževanje

Če vas turizem veseli in imate poslovne ideje, vezane na to področje, vam v branje priporočamo prispevek o turistični dejavnosti podjetij Turistična dejavnost: sanjate o tem, da bi imeli potovalno agencijo?. Preden pa svojo podjetniško idejo uresničite, jo lahko brezplačno preverite na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Katera je najbolj priljubljena destinacija za potovanje?

Državljani nekaterih držav članic EU so leta 2015 več kot polovico turističnih potovanj opravili zunaj svoje države, torej so potovali v tujino. To velja za Luksemburg, Belgijo, Malto in Slovenijo. Na drugi strani pa je bila destinacija manj kot 10 odstotkov potovanj, na katera so odšli prebivalci Romunije, Španije in Portugalske, tujina.

Najbolj priljubljena turistična destinacijo v EU je Španija. Sledijo ji Italija, Francija in Velika Britanija. Najmanj priljubljeni destilaciji pa sta bili leta 2015 Luksemburg in Latvija.

Prijava na izobraževanje

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijekadri podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki dopust potovanje

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/21/potovanje/