O-STA

Mesečna plača junija nižja kot maja

Povprečna mesečna plača v Sloveniji je bila junija malenkost nižja od majske plače - bruto je znašala 1.602,21 evra, neto pa 1.045,06 evra. V primerjavi z majem se je povprečna bruto plača nominalno in realno znižala za 0,7 odstotka, kažejo podatki Statističnega urada RS (SURS).

Veste, kako je sestavljena vaša plača? Izračunate si jo lahko z našim kalkulatorjem:

Informativni izračun plače

IZOBRAŽEVANJE

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Ste naveličani rutine? Bi radi sami upravljali s svojim časom in denarjem? Izberite samozaposlitev!

Več informacij

Povprečna mesečna plača v prvem polletju letošnjega leta je sicer v bruto znesku znašala 1.600,74 evra, v neto znesku pa 1.043,88 evra.

Prijava na izobraževanje

Bi radi povečali svoje prihodke in sami upravljali z zasluženim denarjem? Razmislite o samozaposlitvi. Katere so njene prednosti in katere slabosti, vam predstavimo na brezplačnem seminarju Prednosti in slabosti samozaposlitve.

Prijava na izobraževanje

Mesečna plača najvišja v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro

Povprečna neto plača za junij 2017 se je v primerjavi s povprečno neto plačo za maj 2017 najizraziteje znižala v dejavnosti kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo (za 2,1 %), najizraziteje zvišala pa v dejavnosti rudarstvo (za 8,2 %). Najvišja je bila mesečna plača v dejavnosti oskrba z električno energijo, plinom in paro, in sicer je v neto znesku znašala 1.498,10 evra. Tudi povprečna mesečna neto plača za obdobje januar-junij 2017 je bila najvišja v tej dejavnosti.

Mesečna plača je bila v prvem polletju letošnjega leta v povprečju povsod po Sloveniji višja kot v enakem obdobju lani, zvišanje pa je bilo najpoznejše v zasavski regiji. Tu so se plače zvišale za skoraj 3 odstotke.

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance gospodarstvo podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznakeavtorski članki bruto plača mesečna plača neto plača plače v sloveniji

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/18/mesecna-placa-junija-nizja-kot-maja/