O-STA

Ste Fursu že sporočili svoj elektronski naslov?

Od 286.598 zavezancev, ki jim Finančna uprava RS (FURS) dokumente vroča elektronsko prek portala eDavki, jih ima trenutno le 81.700 (28,5 odstotka) urejeno elektronsko pošto za obveščanje. Zato na finančni upravi pozivajo uporabnike eDavkov, da jim sporočijo elektronski naslov.

IZOBRAŽEVANJE

Abeceda poslovanja

Podjetniki, ali že dobro poznate vse vaše obveznosti?

Več informacij

Na elektronski naslov boste prejeli obvestilo o vročenem dokumentu

Na elektronski naslov, ki ga posredujete finančni upravi, prejmete dodatno obvestilo, da vam je bil na portalu eDavki vročen dokument.

To je posebej koristno v tistih primerih, ko v imenu zavezanca dostopa do eDavkov zgolj pooblaščenec, saj zavezanec v teh primerih ne more sam prevzeti dokumenta, so pojasnili na FURS. Če zavezanec ne sporoči elektronskega naslova, se mu lahko zgodi, da ne bo seznanjen z vročitvijo dokumenta v eDavke. Na ta način lahko zamudi kakšen pomemben rok. Denimo rok za pritožbo.

eVročitev se namreč šteje za opravljeno z dnem, ko naslovnik v portalu eDavki prevzame dokument z elektronskim podpisom vročilnice. Če ga ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka. Poleg tega pa je seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, vse daljši, med njimi pa so tudi pomembni akti. Seznam vseh dokumentov je objavljen na spletni strani FURS.

Prijava na izobraževanje

Pri vodenju vaših poslov vam bo koristilo naše izobraževanje Abeceda poslovanja. Na njem boste izvedeli tudi vse o davkih in vodenju poslovnih knjig. Preverite pa tudi vsebino seminarja o potnih nalogih in samostojnem vodenju knjigovodstva.

Prijava na izobraževanje

Kako finančni upravi sporočite elektronski naslov?

Elektronski naslov morate finančni upravi sporočiti prek portala eDavki z obrazcem eVročanje-POS. Če pa ste ga že sporočili, denimo za namene eOpominjanja, vam ga ni treba ponovno sporočati.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Jure Filip, Data

Morda vas zanima tudi:

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki edavki elektronski naslov evročanje furs

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/08/30/ste-fursu-sporocili-elektronski-naslov/