O-STA

Evropska sredstva za e-poslovanje podjetij

Mala in srednje velika podjetja lahko za razvoj svojega elektronskega poslovanja (e-poslovanje) na javnem razpisu pridobijo evropska sredstva. Na kaj morate biti pri tem pozorni, razlagamo na izobraževanju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Podjetja bodo s prevzemom oziroma izboljšanje elektronskega načina poslovanja lažje vstopala v globalne verige vrednosti in na nove trge. Povečala bodo mednarodno konkurenčnost, izboljšala in pospešila interakcijo s poslovnimi partnerji v tujini, učinkoviteje pošiljala in zbirala informacije ter izboljšala odnose v celotni dobavni verigi, so prepričani na gospodarskem ministrstvu.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kako pridobiti evropska sredstva?

Več informacij

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je objavilo "Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2017-2018". Skupna višina sredstev je 2,5 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 2 milijona evrov.

Upravičeni stroški so stroški storitev zunanjih izvajalcev (storitve v zvezi z vzpostavitvijo ali nadgradnjo elektronskega poslovanja) za izvedbo naslednjih ukrepov:

  • elektronsko izmenjavo med partnerji,
  • digitalizacijo nastopov na sejmih,
  • spletne strani za tuje trge,
  • spletne trgovine,
  • produktno-prodajne videe,
  • krepitev kompetenc - usposabljanja.

Na gospodarskem ministrstvu si želijo z razpisom podpreti do 82 podjetij, ki bodo vzpostavila oziroma nadgradila e-poslovanje.

Prijava na izobraževanje

Kdo se lahko prijavi?

Na razpis se lahko prijavijo pravne ali fizične osebe, ki se ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji in so organizirane kot gospodarska družba, samostojni podjetnik posameznik ali zadruga z omejeno odgovornostjo. Po velikosti pa mora prijavitelj spadati med mikro, mala ali srednje velika podjetja.

Roka za oddajo vlog na razpis za e-poslovanje sta dva: 2. oktober 2017 in 1. marec 2018. Vloge je treba vložiti na naslov: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Verovškova ulica 60, 1000 Ljubljana.

Več informacij o pogojih za prijavo in oddaji vlog pa najdete v razpisni dokumentaciji.

Prijava na izobraževanje

E-poslovanje zahteva nenehno prilagajanje novostim

E-poslovanje zahteva nenehno prilagajanje poslovanja in inovacije. Le na ta način se lahko podjetja učinkoviteje vključujejo v globalne verige vrednosti. Prek vzpostavitve ali nadgradnje e-poslovanja podjetja namreč okrepijo svoj konkurenčni položaj in povečajo možnosti prodaje na mednarodni ravni. Prav zato so dodatna evropska sredstva za e-poslovanje več kot dobrodošla. Če potrebujete nasvet za njihovo pridobivanje, se lahko obrnete na strokovnjake za razpise iz podjetja Data, oziroma se udeležite našega brezplačnega izobraževanja.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijejavni razpisi podjetniške novice podjetništvo

Oznakeavtorski članki e-poslovanje evropska sredstva javni razpis mgrt

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/09/04/evropska-sredstva-za-e-poslovanje/