O-STA

Praženje kave kot poslovna priložnost

Praženje kave je lahko, glede na popularnost mikro pridelave in predelave živil, odlična poslovna priložnost.

Naše babice so iz surove kave praženo kavo pogosto pražile same, doma praženo kavo je nato za dolga leta nadomestila generična mleta kava iz trgovine, v zadnjem obdobju pa vedno večjo veljavo dobivajo mikro pražarne kave. Praženje kave je postala dejavnost, ki bo verjetno rasla podobno, kot je v zadnjih letih mikropivovarstvo. Več o mikropivovarnah si lahko preberete v prispevku Pivovarna - bi jo imeli tudi vi?

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Obožujete kavo v vseh pojavnih oblikah? Kaj pa, če se v njej skriva tudi dober biznis?

Več informacij

Če ste strasten pivec kave, ki uživa v pripravi svojih lastnih mešanic, morda doma kavo že pražite za hobi in imate jasno idejo o tem, kje na trgu kupiti survo kavo, se lahko lotite praženja kave tudi kot podjetnik.

Najprej morate registrirati podjetje z ustrezno dejavnostjo. Odločite se lahko za d. o. o. ali s. p. Pri vseh postopkih vam lahko pomagamo na Datini VEM točki, kjer je registracija podjetja hitra, enostavna in brezplačna!

Se tudi vaš dan začne šele po jutranji kavi? #poslovnapriložnost

Klikni in deli

Praženje kave - ustrezna dejavnost

Če se želite ukvarjati s praženjem kave, boste morali registrirati dejavnost po Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) 10.830 predelava čaja in kave. Sem spada praženje kave, dekofeinizacija, proizvodnja kavnih izdelkov kot sta mleta in instant kava ter kavni ekstrakt in koncentrat, proizvodnja kavnih nadomestkov, čajnih mešanih iz pravega čaja ter iz zelišč ter različno pakiranje čajev.

Če boste nato želeli praženo kavo prodati tudi drugim podjetjem - trgovinam in gostinskim lokalom - morate registrirati tudi dejavnost 46.370 trgovina na debelo s kavo, čajem, kakavom, začimbami.

V svoji trgovini lahko svojo kavo prodajate, če imate registrirano dejavnost 47.290 druga trgovina na drobno v specializiranih prodajalnah z živili, če želite s kavo še postreči v svojem baru, pa morate registrirati tudi dejavnost 56.300 strežba pijač.

DOSTOPNO PREK: http://data.si/blog/2017/09/12/prazenje-kave-kot-poslovna-priloznost/