O-STA

Povprečna plača julij 2017: enaka junijski

Povprečna plača julij 2017, ki je bila izplačana v avgustu, je bila nominalno nižja od junijske, realno pa ji je bila skoraj enaka, je pokazala statistika Statističnega urada RS (Surs). Znašala je 1.593,10 evrov bruto. S tem je bila nominalno za dobrega pol odstotka nižja od junijske (bruto 0,6 % nižja, neto 0,5 nižja).

Je pa bila povprečna plača julij 2017 bruto višja od povprečne plače za isti mesec preteklega leta, nominalno za 2,8 odstotka, realno za 1,8 odstotka.

Informativni izračun plače

Povprečna plača julij 2017: najboljše v financah in zavarovalništvu v osrednji Sloveniji

Najbolj je na znižanje vplival nominalni padec višine plače v zasebnem sektorju, saj so bile plače v povprečju nižje za 0,7 odstotka, med tem ko so bile v javnem sektorju približno enake kot mesec prej. Znova je bila najvišja povprečna plača julij 2017 v finančni in zavarovalniški dejavnosti - znašala je 1.451,71 evra neto.

Glede na plače gre najbolje podjetjem v osrednjeslovenski regiji!

Klikni in deli

Obenem je bila povprečna plača julij 2017 neto najvišja v osrednjeslovenski statistični regiji - znašala je 1.132,64 evra neto, kar je kar za devet odstotkov več od slovenskega povprečja! Najnižjo povprečno neto plačo za julij 2017 so sicer imeli v primorsko-notranjski statistični regiji, kjer je bila za 10,5 odstotka nižja od slovenskega povprečja.

Kaj pomeni višja bruto plača?

Kako pa je z vašo plačo? Kje v povprečju ste? Poskusite si izračunati, kaj bi pomenilo, če se s šefom dogovorite, da vam plačo poviša za 100 evrov bruto. Kaj to pomeni za vaš neto zaslužek in kako se poveča strošek za delodajalca?

Informativni izračun plače

Kaj pa lahko naredite, če ste s plačo nezadovoljni in imate morda hkrati še zelo dobro poslovno idejo? Čimprej preverite, kaj bi vam prinesla samozaposlitev! Na našem brezplačnem izobraževanju Prednosti in slabosti samozaposlitve vam predstavimo tudi finančne izračune.

DOSTOPNO PREK: http://data.si/blog/2017/09/15/povprecna-placa-julij-2017/