O-STA

Avgust 2017 - več registracij podjetij

Menite, da je poletje in z njim avgust 2017 mesec, ko se podjetja več ne splača registrirati? Motite se!

V prid registraciji podjetij jasno govori statistika. Agencija za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je namreč objavila poročilo, kjer ugotavljajo, da so poslovneži avgust 2017 izkoristili tudi za registracijo novih gospodarskih družb! Kar 11,4 odstotke več so jih registrirali kot v juliju 2017.

Avgust 2017 je bil dober mesec za podjetnike!

V vsej Sloveniji je bilo ustanovljenih 313 gospodarskih družb, mnogo izmed njih tudi na Vem točki podjetja Data. Pri nas lahko podjetje registrirate hitro in enostavno, brez čakanja in brez skrbi. Za ustanovitev podjetja se lahko kadarkoli naročite po telefonu 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si.

Se boste odločili za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo ali se vpisali v poslovni register kot samostojni podjetnik? Avgusta 2017 je bilo v Sloveniji na novo registriranih 913 samostojnih podjetnikov! To je kar za šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani! Mnogim od njih smo pri prvih korakih v svet podjetništva pomagali tudi na Vem točki podjetja Data.

Dobrih novic za slovensko podjetništvo pa tukaj še ni konec. Čeprav je bilo v avgustu 2017 začetih 85 insolventnih postopkov (stečajev, prisilnih poravnav in likvidacij), je to za dobro petino manj kot julija (za 22,7 odstotka manj) in tudi za dobro desetino (za 11,5 odstotka) manj kot v avgustu 2016.

Gospodarsko okolje okreva in to se vidi tudi po tem, da se vedno več posameznikov odloča za samostojno poslovno pot bodisi z ustanovitvijo lastnega podjetja ali registracijo samostojne dejavnosti. Pri tem jim v Dati pomagamo tako na Vem točki kot z različnimi seminarji in delavnicami. Ker smo enotna vstopna točka v svet podjetništva, vas vabimo, da se nam pridružite na skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja. Seminar je za vse brezplačen!

Prijava na izobraževanje

DOSTOPNO PREK: http://data.si/blog/2017/09/14/avgust-2017-vec-registracij-podjetij/