O-STA

Pametne tovarne v novih državah članicah EU

20. 09. 2017

Spoštovani,

Vabimo vas, da se pridružite projektu Evropske komisije z naslovom "Pametne tovarne v novih državah članicah EU" in na ta način sodelujete v programu usposabljanja, ki je pripravljen in izvajan s strani PwC in Oxford University Innovation (Oxentia).

Evropska komisija v okviru projekta išče organizacije, ki bi bile pripravljene prevzeti vlogo "vozlišča digitalnih inovacij" (VDI) v državah članicah EU13. Vsaj 30 VDI iz 8 držav bo izbranih za sodelovanje v programu usposabljanja. VDI je podporni objekt, ki podjetjem pomaga postati bolj konkurenčnim z izboljšanjem njihovih poslovnih/proizvodnih procesov, kakor tudi produktov in storitev, s pomočjo digitalne industrije. VDI deluje kot "vse na enem mestu" in strankam zagotavlja dostop do testiranja tehnologije, finančne podpore, tržnih informacij in priložnosti za mreženje.

Več informacij o projektu lahko najdete na spodnjem naslovu:

https://ec.europa.eu/futurium/en/implementing-digitising-european-industry-actions/digital-innovation-hubs-smart-factories-new-eu

Kdo se lahko prijavi?

Potencialni akterji s sedežem v Sloveniji, Bolgariji, na Hrvaškem, Cipru, Češkem, v Estoniji, na Madžarskem, v Latviji, Litvi, na Malti, Poljskem, v Romuniji ali na Slovaškem, ki bi se lahko prijavili v ta program, so:

- univerze in raziskovalne in tehnološke univerze in raziskovalni in tehnološki centri, običajno imenovani 'pristojni centri' ali 'središča pristojnosti;
- inkubatorji in pospeševalniki, ki start-up podjetjem pomagajo k rasti in širitvi;
- skupine organizacij in industrijskih združenj, ki predstavljajo družbe zasebnega sektorja;
- javne uprave, ki se zavedajo pomembnosti inovacij in razvijajo svoje načrte pametne specializacije.

Zakaj se prijaviti?

30 VDI bo izbranih za sodelovanje v programu, ki jim bo pomagalo (nadalje) oblikovati njihov poslovni načrt. Program bo zagotavljal usposabljanje, delavnice in mentorstvo na področju veščin za poslovni razvoj in trajnostnih dejavnosti (vključno s prepoznavanjem možnosti financiranja). Temeljil bo na najboljših praksah, ki so jih prepoznala druga vozlišča digitalnih inovacij v Evropi, z uporabo znanja in izkušenj PwC in Univerze v Oxfordu.

Namen projekta je spodbujati sodelovanje in omogočati medsebojno bogatenje med VDI ter spodbujati najboljše prakse. Vstopili boste lahko v mrežo VDI v EU in zgradili koristne odnose.

Kako se prijaviti?

Več informacij o razpisu je na voljo na naslovu:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/call-digital-innovation-hubs-eu13-member-states

Partnerje, ki jih zanima sodelovanje v programu usposablja, vabimo, da prijavnico izpolnijo do 22. oktobra. Po prvotnem izboru bodo oktobra razgovori potekali. Do prijavnice lahko dostopate prek spodnjega naslova:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ApplicationForm

V primeru vprašanj o projektu se obrnite na nas: info.si@si.pwc.com

PwC