O-STA

Nepovratna sredstva za novoustanovljena podjetja

Na voljo so nepovratna sredstva za nova podjetja, ki imajo sedež v Vzhodi Sloveniji. Objavljen je bil namreč javni razpis, ki prinaša skoraj 3 milijone evrov spodbud za zagon podjetij. Na ta način se bo na območjih občin Pomurske regije, Pokolplja, Maribora s širšo okolico, Hrastnika, Radeč in Trbovelj skupno podprlo do 80 novonastalih podjetij.

IZOBRAŽEVANJE

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

Kako vam lahko dober poslovni načrt prinese nepovratna sredstva?

Več informacij

Nepovratna sredstva v višini do 40.000 evrov

Za nepovratna sredstva se lahko potegujejo tisti, ki so oziroma bodo postopek za ustanovitev podjetja izvedli med 24. 8. 2016 in 20. 10. 2017. Registracija podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki Data hitra in brezplačna. Vse potrebne informacije pa dobite na skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja.

Novoustanovljena podjetja, ki izpolnjujejo pogoje razpisa, lahko prejmejo do največ 40.000 evrovsofinanciranja za povračilo stroškov, nastalih in plačanih od 1. 1. 2017 do 30. 09.2019, v dveh letnih izplačilih, in sicer:

  • do največ 16.000 evrov v letu 2018
  • do največ 24.000 evrov v letu 2019

Večino sredstev, to je 75 odstotkov, za namen razpisa prispeva Evropski sklad za regionalni razvoj.

Prijava na izobraževanje

Pri kandidiranju na razpisih za nepovratna sredstva ne smete pozabiti na pripravo kakovostnega poslovnega načrta. Nasvete za uspeh na evropskih razpisih pa delimo tudi na našem brezplačnem seminarju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Kakšni so pogoji za sodelovanje na razpisu?

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, Data

Na razpis se lahko prijavijo novoustanovljena mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zadruge ali zavodi.

Sodelujejo lahko tudi socialna podjetja, ki so se preoblikovala po Zakonu o socialnem podjetništvu, in ne razpolagajo z zadostnimi finančnimi sredstvi.

Poleg tega morajo podjetja, če želijo sodelovati na razpisu, izpolnjevati še dva pogoja. In sicer sta pomembna datum ustanovitev podjetja in njegov sedež.

Podjetje mora imeti sedež v enem izmed problemskih območij z visoko brezposelnostjo oziroma v Vzhodni Sloveniji.

Nepovratna sredstva pa lahko pridobijo le tista podjetja, ki so bila registrirana od 24. 8. 2016 do 20. 10. 2017.

Pri tem se upošteva datum registracije podjetja ozirom datum priglasitve pri pristojnem organu. V primeru socialnega podjetja pa datum registracije pred pridobitvijo statusa socialnega podjetja.

Nepovratna sredstva naj bi pripomogla k zmanjšanju brezposelnosti

Namen javnega razpisa P2R za obdobje 2018-2019 je spodbuditi zagon novoustanovljenih podjetij v Vzhodni Sloveniji. To bi posledično zmanjšalo razvojni zaostanek v problemskih območjih, nova delovna mesta pa bi zmanjšala tamkajšnjo brezposelnost.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance javni razpisi podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki nepovratna sredstva poslovni načrt registracija podjetja ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. vem točka

POVEZAVA: http://data.si/blog/2017/10/10/nepovratna-sredstva/