O-STA

Žensko podjetništvo: Priložnost za pridobitev nepovratnih sredstev

Višje izobražene ženske brez zaposlitve, ki se želite podati na samostojno poslovno pot, imate možnost sodelovati v projektu Žensko podjetništvo. Gre za program, ki bodočim podjetnicam nudi posebno obliko podpore ter jim s tem olajša pot v podjetništvo. Uspešno opravljen program je pogoj za pridobitev nepovratnih sredstev za ustanovitev lastnega podjetja.

Pogovor o projektu Žensko podjetništvo bo tudi del 10. Dnevov podjetništva, ki jih podjetje Data pripravlja v sodelovanju s Tehnološkim parkom Slovenije. Mag. Mojca Skalar Komljanc iz Javne agencije Spirit bo projekt predstavila, vsi navzoči pa se boste lahko aktivno vključili v pogovor, delili svoja mnenja in zastavljali vprašanja.

Prijavite se!

Program žensko podjetništvo vam lahko prinese 5.000 evrov

V usposabljanje se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi, in imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več). Potrebujejo še zanimivo poslovno idejo, željo, pogoje in možnosti za samozaposlitev. Znanje, ki ga pridobijo s podjetniškim usposabljanjem, jim pomaga začeti samostojno poslovno pot. Cilj je, da uresničijo svojo poslovno idejo in samozaposlitev ohranijo najmanj dve leti.

Preden se vključite v program Žensko podjetništvo, morate imeti izoblikovano poslovno idejo. Pri tem vam pomagamo v podjetju Data. Skupaj z našimi podjetniškimi strokovnjaki lahko vaše ideje preverite in dodelate na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo.

Prijavite se!

Ko udeleženke programa opravijo dvomesečno podjetniško usposabljanje, prejmejo certifikat. Če izpolnjujejo še nekatere druge pogoje, lahko opravijo postopek za ustanovitev podjetja in pridobijo subvencijo za samozaposlitev v višini 5.ooo evrov. Gre za enkratno finančno pomoč v obliki nepovratnih sredstev, ki podjetnicam pomaga ob začetku opravljanja samostojne dejavnosti.

V podjetniško usposabljanje je bilo lani vključenih 425 udeleženk. Kar 358 (84 %) se jih je po zaključku samozaposlilo in podpisalo pogodbo o dodelitvi subvencije za samozaposlitev.

Vse informacije o tem, kako se vključiti v program Žensko podjetništvo, in kdaj so termini usposabljanja, boste dobili na 10. Dnevih podjetništva.

Prijavite se!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo ustanovitev podjetja zanimivosti

Oznake10. dnevi podjetništva avtorski članki nepovratna sredstva ustanovitev podjetja žensko podjetništvo

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/25/zensko-podjetnistvo/