O-STA

Inšpekcijski nadzor bo med prazniki poostren

Finančna uprava RS (Furs) med prihajajočimi prazničnimi dnevi ne bo počivala. Inšpekcijski nadzor bo poostren, pod drobnogledom bodo predvsem svečarji, cvetličarji in vrtnarji. V nadaljevanju meseca novembra pa bodo inšpektorji pozorni tudi na vulkanizerje.

Kot so pojasnili na Fursu, so tovrstni nadzori v zadnjih letih že nekaj običajnega. Gre namreč za sezonske dejavnosti, kjer obstaja povečano tveganje za neizdajanje računov in zaposlovanje na črno. Da obisk inšpektorja ne bo neprijetno presenečenje, vam na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo pojasnjujemo, kakšne možnosti za legalen (dodaten) zaslužek imate.

Prijava na izobraževanje

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate hobi? Veste, da lahko z njim dodatno zaslužite?

Več informacij

Izkušnje kažejo, da inšpekcijski nadzor pozitivno vpliva na prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti in da je kršitev iz leta v leto manj. V letu 2016 je bilo na področju dela in zaposlovanja na črno v dejavnosti svečarjev in cvetličarjev opravljenih več kot 360 nadzorov. Nepravilnosti pa so bile ugotovljene pri 25 zavezancih.

Inšpekcijski nadzor, ki ga bodo izvajali uslužbenci mobilnih oddelkov, bo letos usmerjen predvsem na kontrolo izdajanja ter davčnega potrjevanja računov. Pozorni bodo tudi na delo in zaposlovanje na črno. Na Fursu ob tem opozarjajo, da v primeru hujših kršitev lahko inšpektor prepove opravljanje dejavnost in zapečati poslovne prostore. Poleg tega imajo finančni inšpektorji še druga pooblastila - jih poznate?

Prijava na izobraževanje

Uredite vse potrebno preden vas doleti inšpekcijski nadzor

Do 1. novembra, dneva spomina na mrtve, bo Furs poostreno preverjal predvsem dejavnosti svečarstva, cvetličarstva in vrtnarstva.

V novembru, ko bodo morali lastniki vozil zamenjati pnevmatike, pa bo inšpekcijski nadzor usmerjen na dejavnost vulkanizerstva. Zdaj je torej še čas, da poskrbite za ustrezno registracijo dejavnosti oziroma za ustanovitev s.p.. To lahko hitro in brezplačno opravite na VEM točki Data.

Imate vprašanje v zvezi z registracijo podjetja? Pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po elektronski pošti data@data.si.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijedavki finance podjetniške novice podjetništvo ustanovitev s.p. zakonodaja

Oznakeavtorski članki cvetličarstvo furs inšpekcijski nadzor svečarstvo ustanovitev podjetja vulkanizerstvo

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/27/inspekcijski-nadzor/