O-STA

FinTech industrija: Kakšni so trendi?

Nove tehnologije, ki med drugim poganjajo socialna omrežja, umetno inteligenco, mobilne aplikacije, strojno učenje, oblačno računalništvo in analiziranje masovnih podatkov (t. i. big data), spodbujajo tudi razvoj novih finančnih storitev. Sem sodi tudi t. i. FinTech industrija. Predstavili jo bomo na 10. dnevih podjetništva.

Prijavite se!

Kaj je FinTech industrija?

FinTech industrija predstavlja različna podjetja, ki z uporabo tehnologije in inovacij poskušajo izboljšati obstoječe finančne storitve. Tehnologijo torej želijo čim bolj inovativno uporabiti v finančni sferi. Nekatera so dejavna na področju plačil in prenosov, druga na področju varnosti, nekatera se ukvarjajo s kriptovalutami, zavarovalništvom, kreditiranjem ...

Podjetjem in potrošnikom nova FinTech industrija prinaša boljšo, hitrejšo, učinkovitejšo in pestrejšo ponudbo finančnih storitev. To pomeni, da se bodo temu morale prilagoditi tudi banke in druge finančne ustanove. FinTech, beseda prihaja iz angleškega izraza Financial Technology, je torej prihodnost financ in bančništva.

Trende FinTech industrije spoznajte na 10. Dnevih podjetništva

10. Dneve podjetništva 2017 v partnerstvu tudi letos organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data. Potekali bodo 14. in 15. novembra.

Podjetnikom in bodočim podjetnikom nudimo priložnost, da v dveh dneh izvejo čimveč o kadrovanju, zaposlovanju, komunikaciji med zaposlenimi, zakonodajnih spremembah in zadnjem trendu na področju poslovanja - kriptovalutah. Pripravljamo odgovore na vprašanja o projektu pridobivanja nepovratnih sredstev za podjetnice, predavanje o trendih v digitalnem marketingu in uporabniški izkušnji na spletu, vzpostavitvi mednarodne prodaje iz Slovenije ter mednarodni izmenjavi podjetniških znanj.

Predstavili bomo tudi FinTech industrijo ter vse izzive, priložnosti in nevarnosti na omenjenem področju. Dotaknili se bomo tudi "blockchain" tematike, predvsem z vidika trendov in osebnih predvidevanj predavatelja. Na kratko bo predstavljeno tudi podjetje LeanPay, oziroma njihova inovativna storitev, ki bo v kratkem dostopna tudi v Sloveniji.

Udeležite se lahko enega ali več predavanj, ki so brezplačna. Mesta se hitro polnijo, zato pohitite s prijavo!

Prijavite se!

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijefinance podjetniške novice podjetništvo zanimivosti

Oznake10. dnevi podjetništva avtorski članki fintech fintech industrija

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/10/27/fintech-industrija-kaksni-so-trendi/