O-STA

Spletna trgovina z zalogo ali brez (dropshipping)?

Razmišljate o odprtju spletne trgovine in ne veste, ali se odločiti za klasično spletno trgovino ali dropshipping model? Najprej morate seveda poskrbeti za ustrezno ustanovitev podjetja, pri čemer vam brezplačno pomagamo v podjetju Data. Preden vstopite v svet podjetništva, vas na seminarjih Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja opremimo z vsemi potrebnimi informacijami.

Prijava na izobraževanje

Kako odpreti spletno trgovino?

Če boste želeli izdelke prodajate preko spleta, morate biti pozorni, da v postopku za registracijo podjetja - bodisi ustanovitev s.p. bodisi ustanovitev d.o.o. - za svojo podjetniško dejavnost izberete tudi dejavnost s šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu. Pri prodaji v spletni trgovini pa morate upoštevati kar nekaj pogojev. Več o tem smo že pisali tudi v prispevku Spletna trgovina - ima jo lahko vsak, a le redki imajo zanjo dovolj znanja. Preko spleta pa lahko prodajate tudi z registracijo osebne dopolnilne dejavnosti. Poleg klasične spletne trgovine pa se vse bolj uveljavlja t.i. dropshipping model, ki ga natančneje predstavljajo na portalu Shopper's Mind Slovenija - sMind.si.

IZOBRAŽEVANJE

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vas mika zaslužek na internetu? Svetujemo vam, kako lahko izdelke prodajate preko spleta.

Več informacij

Kaj je dropshipping?

Dropshipping je način prodaje na drobno, v katerem spletna trgovina nima svojega skladišča in zaloge artiklov, ampak povpraševanje posreduje dobavitelju, ki blago pošlje neposredno kupcu, pojasnjujejo na portalu Shopper's Mind Slovenija - sMind.si. Spletni trgovec si ob tem zagotovi provizijo, ki pa je dosti nižja kot pri klasičnih spletnih in fizičnih trgovinah. Takšen poslovni model, ki ga uporablja na primer AliExpress, ima nekatere prednosti in pomanjkljivosti.

Če šele odpirate spletno trgovino, je največja prednost dropshippinga zagotovo to, da ne potrebujete visokega začetnega kapitala. Konkretno to pomeni, da vam ni potrebno vnaprej kupiti izdelkov, če jih kupec ni naročil in plačal.

Vodenje spletne trgovine je lahko precej bolj preprosto, če nimate fizičnega stika z izdelki, saj vam ni treba upravljati skladišča ter skrbeti za pakiranje in dostavo naročil, popis in sledenje zalog, kontinuirano naročanje itd..

Glede na to, da ni potrebno plačevati skladišča, dropshipping prinaša nižje stroške. Prav tako pa strankam lahko ponudite širok nabor izdelkov.

Spletno trgovino lahko vodite praktično kjerkoli, delate torej lahko delate od doma, in imate fleksibilen delovni čas.

Seveda pa ima dropshipping tudi pomanjkljivosti. Katere, preberite na Shopper's Mind Slovenija - sMind.si.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki dropshipping shopper's mind slovenija spletna prodaja spletna trgovina

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/11/19/dropshipping/