O-STA

Podelitev nacionalnih nagrad jabolka kakovosti

Nekoč je bilo odkrivanje znanja označeno za greh, jabolko pa je predvsem v smislu odkrivanja novosti simboliziralo elementarni objekt poželenja. Danes služi jabolko kot simbol napredka in svobodne volje, mednarodno sodelovanje pa različne generacije žene v odkrivanje neznanega, osebnostno rast in k dobrobiti družbe.

V CMEPIUS-u (Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja) bodo tako v ponedeljek, 4. decembra 2017, ob 16. uri v Hotelu Intercontinental v Ljubljani podelili že tradicionalne nacionalne nagrade jabolka kakovosti. Izpostavili bodo najboljše zgodbe, ki so nastale v okviru programa Erasmus+, ki prav letos praznuje 30 let, ter podelili nagrade za posebne dosežke v mednarodnem sodelovanju. Nagrajene zgodbe o uspehu pričajo o mnogih pozitivnih učinkih mednarodnega sodelovanja na strokovni razvoj izobraževalcev, razvoj institucij, oblikovanje timov in ne nazadnje na večjo kakovost izobraževalnega sistema.

Slovesnost bo popestril glasbeni program otroškega pevskega zbora OŠ Dante Alighieri ter dijaškega kvinteta Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Nagrade bo najboljšim izročila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič. Dogodek bo povezovala Bernarda Žarn. Podelitvi bo sledilo druženje in manjša pogostitev.

Veseli bomo, če se nam boste pridružili, da proslavimo skupne dosežke mednarodnega sodelovanja! Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do četrtka, 30.11. 2017 na e-naslov dogodek@cmepius.si ali na telefonsko številko 01/ 620 94 56.