O-STA

Proračun EU: Več sredstev za mlade in majhna podjetja

Evropski parlament in Svet Evropske unije (EU) sta sprejela proračun EU za prihodnje leto. V njem je poudarek na prednostnih nalogah EU - migracijah, varnosti, inovacijah, gospodarski rasti in zaposlovanju v Evropi, so sporočili iz Bruslja.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kako učinkovito črpati evropska sredstva, ki so na voljo?

Več informacij

Proračun EU nudi tudi številne priložnosti za podjetnike. Kako učinkovito črpati sredstva, ki so na voljo na evropskih razpisih? Svetujemo vam v podjetju Data na brezplačnem izobraževanju Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?.

Prijava na izobraževanje

Proračun EU naj bi spodbujal gospodarsko rast in konkurenčnost

Proračun EU ločuje med prevzetimi obveznostmi in odobrenimi plačili. Prevzete obveznosti so stroški vseh pravnih obveznosti tekočega finančnega leta, ki imajo lahko posledice v prihodnjih letih, medtem ko gre pri odobrenih plačilih za denar, ki se dejansko izplača v tekočem letu.

Sprejeti proračun EU se osredotoča na prioritete, kot so spodbujanje gospodarske rasti, krepitev varnosti in spopadanje z izzivi, ki jih ustvarjajo migracije. Približno polovica sredstev za prevzem obveznosti (77,5 milijarde evrov) bo šla za krepitev gospodarske rasti in povečevanje konkurenčnosti, za spodbujanje zaposlovanja mladih 350 milijonov evrov, za pomoč evropskim kmetom pa 59 milijard evrov.

>>> Zaposlitev v EU: Priložnost za starejše od 35. leta

Za ustanovitev evropskega obrambnega sklada proračun EU v prihodnjem letu namenja 40 milijonov evrov, za reševanje migracijske krize in s tem povezanimi varnostnimi vprašanji pa skoraj 4,1 milijarde evrov.

Prijava na izobraževanje

Več sredstva malim podjetnikom in programu Erasmus+

V Evropskem parlamentu so ob sprejetju proračuna zapisali, da so poslanci v proračunu za naslednje leto "zagotovili več podpore za nezaposlene mlade in dodatno financiranje za majhna in srednja podjetja, raziskovalne programe in program Erasmus+".

>>> DDV v EU: Dobra novica za podjetja?

Na zahtevo parlamenta je proračun EU namenja več denarja tudi mladim kmetom in podnebju prijaznim kmetijskim praksam. Sredstva za program Erasmusa+ pa so se v primerjavi z letom prej okrepila za 7,5 odstotka. EU je z rekordnimi 2,27 milijarde evrov nepovratnih sredstev 725.000 Evropejcem omogočila študij, usposabljanje, poučevanje, delo ali prostovoljstvo v tujini.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijepodjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p. zakonodaja

Oznakeavtorski članki delovna mesta evropska unija mladi naložbe podjetništvo proračun 2018 proračun eu

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/12/04/proracun-eu/