O-STA

Slovenski podjetniki bodo zaposlovali

V prvih treh mesecih prihodnjega leta bo v Sloveniji zaposlovalo vsaj 15 odstotkov podjetij, kaže raziskava Manpower. Slovenski podjetniki, v raziskavi jih je sodelovalo 621, so najbolj optimistični v proizvodnji, logistiki in trgovini.

Če pri zaposlovanju novih delavcev potrebujte pomoč, vam v podjetju Data nudimo kakovostno pravno svetovanje. Pripravimo vam lahko pogodbe o zaposlitvi ter vam svetujemo glede odmere letnega dopusta in izplačila regresa. Izvajamo pa tudi brezplačno izobraževanje Podjetnik sem - kaj pa zdaj?, kjer predstavljamo obveznosti podjetnika kot delodajalca.

Najbolj optimistični slovenski podjetniki v proizvodni panogi

Slovenski podjetniki so glede zaposlovanja optimistični v vseh panogah. Še najmanj v kmetijstvu in preskrbi z elektriko, plinom in vodo, kjer bo delovna mesta odpiralo sedem odstotkov anketiranih.

Največjo rast zaposlovanja sicer slovenski podjetniki napovedujejo v proizvodnji panogi - skoraj tretjina jih bo iskala nove delavce. Povpraševanje po delavcih v proizvodnji se bo torej povečalo, kar je napovedala tudi raziskava Zavoda RS za zaposlovanje - Kje bodo prosta delovna mesta v 2018?.

Zelo optimistični so sicer tudi slovenski podjetniki v panogah gostinstva in hotelirstva ter transporta, logistike in komunikacij, katerih napoved je plus 19-odstotna.

Neto napoved zaposlovanja v gradbeni panogi je plus 17-odstotna, v panogi trgovine na debelo in drobno plus 15-odstotna, v panogi finančnih in poslovnih storitev, zavarovalništva in nepremičnin pa plus 13-odstotna.

Ste registrirali s.p.? Ne pozabite na usposabljanje iz varnosti in zdravja pri delu!

Pri zaposlovanju bodo najbolj aktivna velika podjetja

Priložnosti za zaposlitev bodo po vsej državi, vendar bo največ delovnih mest na voljo v osrednjeslovenski regiji. Precej bodo zaposlovali tudi slovenski podjetniki v severovzhodni in jugovzhodni regiji.

Kot kaže raziskava, bodo najbolj aktivni tisti podjetniki, ki se uvrščajo v skupino velikih podjetij z več kot 250 zaposlenimi. Zaposlitvene namere jih ima kar 39 odstotkov, med srednje velikimi (nad 50 zaposlenih) podjetji pa 16 odstotkov. Najmanj sprememb pričakujejo v podjetjih z do deset zaposlenimi.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijegospodarstvo kadri podjetniške novice podjetništvo ustanovitev s.p. zanimivosti

Oznakeavtorski članki delodajalci pogodba o zaposlitvi pravno svetovanje slovenski podjetniki zaposlovanje

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/12/12/slovenski-podjetniki/