O-STA

Zakaj ustanovitev sp-ja še pred novim letom?

Mnogi se za ustanovitev podjetja oziroma registracijo sp-ja odločijo na začetku novega leta. Saj veste, kako pravijo - novo leto, nov začetek. Zakaj pa je smiselno za ustanovitev sp-ja poskrbeti še pred novim letom?

Ustanovitev sp-ja je možna tudi vnaprej

Vsi tisti, ki razmišljate, da se boste z letom 2018 podali v podjetništvo, lahko postopek za ustanovitev sp-ja opravite še v decembru, poslovati pa začnete januarja prihodnje leto. Registracija sp-ja je namreč možna za en mesec vnaprej.

Postopek za ustanovitev sp-ja lahko izvedete sami preko spleta, ali pa se oglasite na naši VEM točki, kje vam bo brezplačno na pomoč priskočil eden izmed podjetniških strokovnjakov. Ta bo tudi poskrbel, da pri registraciji dejavnosti, ki jo boste opravljali, ne bo nepravilnosti in da boste podjetje zares odprli šele z januarjem 2018.

>>> Rezervirajte si termin za registracijo sp-ja na VEM točki DATA!

Z dnem, ki ga boste navedli za odprtje, bo vaše podjetje vpisano v Poslovni register Slovenije(PRS). Takrat boste tudi lahko začeli opravljati dejavnosti, ki jih boste izbrali iz Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD).

Postopek ustanovitve sp-ja sicer natančneje razlagamo na brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pridobite podjetniško znanje

Če opravite postopek za ustanovitev sp-ja en mesec preden boste dejansko začeli poslovati, imate tako več časa, da se na vodenje poslov zares pripravite. Še preden vstopite v svet podjetništva vam zato priporočamo, da se udeležite katerega izmed naših izobraževanj.

Podobno kot registracija sp-ja se tudi ustanovitev d.o.o. lahko enostavno opravi na VEM točki Data. Vendar pa pri ustanovitvi družbe z omejeno odgovornostjo datuma vpisa ne morete predlagati, saj je datum njene ustanovitve odvisen od odločitve okrožnega sodišča.

Kljub temu pa lahko tisti, ki boste v letu 2018 registrirali družbo z omejeno odgovornostjo, že sedaj obiščete katerega izmed naših izobraževanj ali pa se za posvet naročite pri naših podjetniških strokovnjakih na VEM točki.

Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Kategorijeizobraževanja podjetniške novice podjetništvo ustanovitev d.o.o. ustanovitev podjetja ustanovitev s.p.

Oznakeavtorski članki registracija dejavnosti ustanovitev doo ustanovitev podjetja ustanovitev sp vem točka

POVEZAVA: https://data.si/blog/2017/12/15/zakaj-ustanovitev-sp-ja/