O-STA

Podjetje Starr Companies imenovalo nekdanjega veleposlanika Joseja L. Cuisio ml. za direktorja filipinskega podjetja Starr International Insurance Philippines Branch

NEW YORK, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Podjetje Starr Companies je danes sporočilo, da je bil nekdanji veleposlanik Jose L. Cuisia mlajši imenovan za direktorja podjetja Starr International Insurance Philippines Branch, filipinske podružnice podjetja Starr International Insurance (Azia), ki je bilo ustanovljeno in pooblaščeno za neživljenjska zavarovanja v Hongkongu. Nekdanji veleposlanik Cuisia si bo skupaj z vodstvom podružnice prizadeval za strateški razvoj in rast podjetja kot tudi drugih Starrovih podjetij za hitro rast v regiji.

"Joey se ponaša z dolgo in bogato kariero tako v zasebnem kot javnem sektorju. Med drugim je Philam Life po njegovi zaslugi postal največji in najuspešnejši ponudnik življenjskih zavarovanj na Filipinih, bil pa je tudi veleposlanik pri nas. Sva dolgoletna prijatelja in sodelavca in lepo je zopet delati z njim v Starru," je dejal Maurice R. Greenberg, direktor Starr Companies.

Kot veleposlanik Republike Filipini v Združenih državah med letoma 2011 and 2016 je Joey zelo poglobil odnose med Združenimi državami in Filipini. Pred imenovanjem na veleposlaniški položaj je 16 let vodil zavarovalnico Philippine American Life and General Insurance Company, ki je pod njegovim vodstvom postala največji in najuspešnejši ponudnik življenjskih zavarovanj na svojem trgu. Prav tako je bil med letoma 1990 in 1993 guverner filipinske centralne centralne banke in predsednik njenega monetarnega odbora.

Nekdanji veleposlanik Cuisia je diplomant filipinske univerze De La Salle ter magister poslovodenja in organizacije (MBA) poslovne šole The Wharton School univerze v Pennsylvaniji.

O podjetju Starr Companies

Starr Companies (Starr) je svetovno tržno ime za podjetja in podružnice Starr International Company, Inc., ki delujejo na področju zavarovalništva in asistence na potovanjih, ter za investicijsko podjetje C.V. Starr & Co., Inc. in njegove podružnice. Starr je ena izmed vodilnih zavarovalniških in investicijskih organizacij, ki je prisotna na petih kontinentih; Starr prek svojih zavarovalniških podjetij nudi zavarovanja za premoženje, nesreče in nezgode ter zdravstveno zavarovanje kot tudi široko paleto specializiranih zavarovanj za letalstvo, pomorstvo, energetiko in dodatna nezgodna zavarovanja. Navedena hčerinska zavarovalniška podjetja imajo najboljšo oceno A (odlično) bonitetne agencije A.M. Best: Starr Indemnity & Liability Company, Starr Surplus Lines Insurance Company, Starr Syndicate Limited pri Lloyd's of London, Starr International Insurance (Azia) Ltd. in Starr Insurance & Reinsurance Limited.

Za več informacij nas obiščite na www.starrcompanies.com

Sporočilo za javnost v angleščini je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20171219006237/en/

Kontakti:Starr Companies
Paula Negro, 212-884-0561
Direktorica za vsebine, komuniciranje in odnose z mediji
paula.negro@starrcompanies.com

Vir: Starr Companies