O-STA

Alro bo z rešitvijo Quintiq optimiziral proizvodnjo, da bi ohranil regionalno prevlado

'S-HERTOGENBOSCH, Nizozemska--(BUSINESS WIRE)-- Quintiq, podjetje Dassault Systèmes in vodilno svetovno podjetje pri načrtovanju in optimizaciji dobavne verige (SCP&O), je sporočil, da vstopa v partnerstvo s podjetjem Alro, največjo topilnico aluminija v regiji osrednje in vzhodne Evrope, brez držav SND. Rešitev podjetja Quintiq bo zagotovila podporo na področju načrtovanja zmogljivosti, upravljanja zalog in časovnega načrtovanja proizvodnje.

Alro, ki je član sedmega največjega svetovnega proizvajalca aluminija, podjetja Vimetco N.V., želi povečati svojo učinkovitost dobav in obseg proizvodnje, hkrati pa ohranjati nizke stroške in zmanjševati količino ostankov. Podjetje namerava tudi povečati svojo vlogo v zelo zahtevnih sektorjih, kot je proizvodnja kovin za letalsko in vesoljsko ter avtomobilsko industrijo. Rešitev podjetja Quintiq za načrtovanje in optimizacijo dobavne verige bo podjetju Alro pomagala doseči te cilje in ohraniti njegovo regionalno prevlado, in sicer z zagotovitvijo popolne preglednosti celotne dobavne verige za izboljšanje dobav in ohranitev visoke stopnje zadovoljstva strank.

"Preglednost ustvarja vrednost", je povedal Dobra Gheorghe, generalni direktor Alro. "Usklajen pristop k načrtovanju podjetja Quintiq nam zagotavlja popolno preglednost trenutne situacije, kar nam omogoča boljše predvidevanje povpraševanja, dobavnih rokov in potencialnih ozkih grl. Zaradi tega smo bolj odporni proti nepredvidenim motnjam. Povečana zmožnost pravočasnih dobav v celoti zagotavlja, da lahko ohranimo zaupanje in zadovoljstvo naših strank."

Prvi projekt podjetja Alro z rešitvijo Quintiq bo predvidoma sprožen že v začetku leta 2018. Alro je določil posebne cilje, ki jih želi doseči v času trajanja projekta. Ti vključujejo zmanjšanje zalog nedokončane proizvodnje, povečanje prepustnosti, zmanjšanje porabe energije za dosego trajnostnih ciljev in izboljšano učinkovitost dobav.

Odlični rezultati podjetja Quintiq v zadnjih 20 letih v kovinski industriji so mu omogočili, da razvije rešitve, ki jih je mogoče hitro implementirati z minimalnim prilagajanjem, da bi ustrezali edinstvenim procesom, pravilom, zahtevam in omejitvam Alro. Quintiq je specializiran za rešitve celotnega procesa, ki so prilagojene posebnim potrebam svojih strank. Njegove rešitve za v zvezi s procesom specifične kovine imajo dodatno prednost, ker so stroškovno učinkovita možnost za podjetja, ki želijo hitro optimizirati določene vidike svojega poslovanja, preden preidejo na obsežno in popolnoma prilagojeno rešitev.

"Na podlagi obsežnega znanja in izkušenj podjetja Quintiq v kovinski industriji so bile razvite preverjene rešitve, ki prinašajo dejansko vrednost našim strankam", pravi Markus Malinen, podpredsednik EMEA-Russia pri Quintiq. "Naši simbiotski odnosi z industrijo so prinesli rešitve, ki resnično ustrezajo okolju kovinske industrije in so sposobne doseči hitre oprijemljive rezultate v realnem svetu. Prepričani smo, da bo Alro kmalu izkusil vse prednosti optimizacijske tehnologije podjetja Quintiq."

O podjetju Alro

Alro je podružnica podjetja Vimetco N.V., globalnega vertikalno integriranega proizvajalca primarnega in predelanega aluminija. Alro je največji proizvajalec aluminija v celinski Evropi (ne upoštevajoč Rusije in Skandinavije), katerega obstoječa proizvodna zmogljivost znaša 265 000 ton na leto.

Glavni trgi za izdelke, ki jih proizvaja Alro, so znotraj EU (Nemčija, Madžarska, Poljska, Grčija in Romunija). Alro izvaža tudi v ZDA in Azijo. Alro poseduje certifikat ISO 9001 za vodenje kakovosti ter certifikata NADCAP in EN 9100 za organizacije proizvajalke v letalski in vesoljski industriji. Izdelki podjetja Alro izpolnjujejo standarde kakovosti za primarni aluminij londonske borze kovin (LME) in mednarodne standarde za ploščate valjane izdelke. Za več informacij obiščite spletno stran alro.ro.

O podjetju Quintiq

Vsako podjetje se ubada s težavami pri načrtovanju dobavne verige. Nekatere od teh težav so velike, nekatere zapletene in nekatere se zdijo nerešljive. Quintiq rešuje vse te težave od leta 1997 z uporabo ene same programske opreme za načrtovanje in optimizacijo dobavne verige. Danes se vodilna podjetja po vsem svetu zanašajo na programsko opremo Quintiq za načrtovanje in optimizacijo delovne sile, logistike in proizvodnje. Quintiq je del Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA), s sedežem na Nizozemskem in v ZDA ter predstavništvi po vsem svetu.

Za več informacij obiščite quintiq.com ali spremljajte Quintiq na Twitter, Facebook, LinkedIn in YouTube.

Kontaktni podatki

Quintiq
North America Enquiries
Katie Kennedy
Gregory FCA
Tel: +1 610 228 2128
quintiq@gregoryfca.com
ali
EMEA Enquiries
Richard Ratcliffe
Weber Shandwick
+44 207 067 0846
quintiq@webershandwick.com