O-STA

Digitalne tehnologije tudi za posel

Digitalne tehnologije tudi Slovenci vse pogosteje uporabljamo za iskanje informacij o izdelkih ali storitvah.

Statitični urad RS je namreč objavil podatke za lani, v katerih med drugim ugotavlja, da je v Sloveniji v minulem letu internet uporabljalo kar 79 odstotkov oseb, starih od 16 do 79 let. Internet je pomemben vir informacij in kanal za komuniciranje, kar 69 odstotkov oseb pa je prek interneta iskalo informacije o izdelkih in storitvah!

>> Splet je eden od načinov, ki vam lahko pomaga pri preizkušanju in razvoju podjetniške ideje! Kako se tega lotiti, vam pomagamo raziskati na seminarju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo!

Digitalne tehnologije za družabna omrežja in nakupe!

Od vključenih v raziskavo jih je 46 odstotkov sodelovalo v spletnih družabnih omrežjih - na Facebooku, Snapchatu, Instagramu ali v profesionalnih omrežjih kot je LinkedIn.

Narašča tudi spletno nakupovanje - v vseh starostnih skupinah!

V zadnjih 12 mesecih (pred anketiranjem) je vsaj en spletni nakup opravilo 46 odstotkov oseb (v 2016 44 odstotkov). Podatki kažejo, da je polovica spletnih kupcev preko spleta kupila oblačila, športno opremo ali obutev.

Spodbuden podatek za slovensko gospodarstvo je, da je kar 77 odstotkov spletnih kupcev nakupovalo pri spletnih prodajalcih iz Slovenije! Že v preteklosti so statistični podatki pokazali, da je nakupovanje preko spleta vse pogostejše!

Če želite opravljati trgovsko dejavnost, je ena od možnosti po registraciji podjetja tudi odprtje spletne trgovine. Ta lahko posluje tudi brez zaloge, nujno pa morate spisati splošne pogoje (prvi in drugi del)! Pozorni morate biti, da splošne pogoje uredite tudi, če se boste odločili za prodajo izdelkov preko družabnih omrežij, kar je v zadnjem obdobju vedno bolj popularno!

>> Želite ustanoviti d. o. o. ali registrirati s. p.? V podjetju Data lahko uredite vse na enem mestu. Pišite nam za termin na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530.

DOSTOPNO NA: https://data.si/blog/2018/01/04/digitalne-tehnologije-tudi-za-posel/